Suché starnutie – SmartAging®

Dokonalý suchý zrejúci steak

Logo Dry Ager

Najlepším a najchutnejším mäsom je hovädzie mäso zrejúce na sucho. Počas procesu zrenia sa mäso stáva mimoriadne krehkým, najmä ak je dostatočne mramorované tukovým tkanivom. Počas doby, kedy mäso visia v chladničke na zrenie mäsa Dry Ager, sa jeho chute intenzívne prejavujú a na konci zrenia sa objavujú fantastické arómy, ktoré sú neporovnateľné. Jeho vôňa niekedy pripomína španielsku šunku zrejúcu na sucho, inokedy príjemne zrelý francúzsky syr alebo čerstvo upečený chlieb. Na konci zrenia vonkajšia strana mäsa vyschne do tmavofialovej farby, ktorá sa po dokončení procesu, po vykostení a pred použitím čo najtenšie odstráni ostrým nožom. Mäso sa nakrája na pekné plátky a je pripravené na vyprážanie.

Výsledok je neporovnateľný so steakom z nevyzretého mäsa. Mäso má oveľa intenzívnejšiu chuť a jemnú textúru, ktorá sa vám takmer topí v ústach. Zjavné tajomstvo spočíva vo vyváženej kombinácii cirkulujúceho vzduchu, teploty a správnej vlhkosti, ktorá premieňa enzýmy v bielkovinách na niečo neoceniteľné pre gurmánov.

Chladnička na dozrievanie mäsa DRY AGER pre vás

Vyvinuli sme cenovo dostupnú profesionálnu zreciu skriňu na kompletné suché zrenie, ktorá vyzerá rovnako dobre, ako aj funguje. Navonok má nadčasový, moderný dizajn – vo vnútri je to kombinácia špičkového presného inžinierstva, remeselného spracovania a high-tech. Mäso zreje na kosti vo vnútri skrine pri teplote 1,5 °C a 82 % vlhkosti. Presne riadená elektronika presne reguluje vnútornú teplotu zrecích skríň DRY AGER DX, ktorú je možné nastaviť v krokoch po 0,1 °C.

Integrovaný systém HumiControl zabezpečuje udržiavanie vnútornej vlhkosti na konštantnej úrovni v rozmedzí 40 % – 90 %. Modul DX AirReg zaručuje udržiavanie očakávanej a dokonalej mikroklímy, ako aj ideálnu úroveň prúdenia vzduchu a nepretržitú sterilizáciu, a to aj napriek extrémnym výkyvom vonkajšej teploty. Na ochranu cenného obsahu pred UV žiarením majú elegantné dvere z izolačného skla s rámom z nehrdzavejúcej ocele mäkký kovový povlak.

Dry Ager nie je vhodný len na zrenie hovädzieho mäsa, ale aj salám, párkov, šuniek a mnohých ďalších mäsových výrobkov. Prečo ho nevyskúšať aj na zrenie syra?

SmartAging® Čo chcete zostarnúť?

Dry Aging 2.0 – ste na to pripravení? Vďaka technológii SmartAging® môžete pripraviť širokú škálu zrejúcich potravín. Hovädzie mäso, bravčové mäso, divinu, hydinu, šunku, klobásy, ryby, syr, víno, dokonca aj bylinky a cestoviny. Možnosti suchého zrenia sú takmer nekonečné.

Nechajte sa inšpirovať Bibliou SUCHÉHO ZRENIA s nespočetnými receptami na zrenie alebo si jednoducho vyberte svoje obľúbené mäso. Kniha vás prevedie každým krokom.

Mäso, saláma, syr, ryby. Existuje veľa možností.


Krok za krokom k vašim obľúbeným pochúťkam

Podrobný návod vás prevedie každým krokom procesu zrenia. Saláma, klobása alebo šunka sa musia najskôr pripraviť. S Bibliou suchého zrenia to nie je problém. Vďaka receptom a zoznamom surovín, presným množstvám a ľahko zrozumiteľným pokynom môžete surový produkt jednoducho pripraviť. Teraz je pripravený na zrenie.

Intenzita chuti.

Vďaka technológii DXTasteReg® si môžete vybrať intenzitu chutí, ktoré sa počas zrenia vyvíjajú. Čas, teplota, vlhkosť a správne prúdenie vzduchu sú parametre, ktoré ovplyvňujú a určujú chute konečného výsledku. Je to len na vás. Vďaka technológii DXTasteReg® si môžete vybrať z troch kategórií chutí: „základná“, „intenzívna“ a „intenzívna +“.

Vyberte si ten správny program zrenia pre vás! Inteligentný program zrenia pre neobmedzené možnosti. Jednoducho spustite správny program zrenia na DRY AGER. Či už ide o hovädzie, bravčové alebo divé mäso, hydinu, šunku, klobásy, ryby, syr, víno, bylinky alebo cestoviny. Dokonca aj ten správny program pre špeciálne prípady. Napríklad zrenie mäsa vo vákuovom balení, sušenie ovocia, demo režim alebo predčistenie zariadenia, všetko stlačením tlačidla.

Je možné spustiť aj komplexné procesy suchého zrenia, ktoré zariadenie vykonáva bez zásahu. To platí napríklad pre zrejúce salámy a mäsové výrobky, kde program postupuje podľa hodnôt, ktoré sa vyskytujú počas tradičného zrenia počas dlhého časového obdobia. Dokonalý výsledok je dosiahnutý stlačením tlačidla.

Tvoja úloha je najťažšia. Musíš čakať.

Toto je najťažšia časť, ale môžete si byť istí, že výsledok bude dokonalý.
S technológiou SmartAging všetko funguje automaticky. Vďaka sofistikovaným programom starnutia vyvinutým profesionálmi sa nemusíte neustále starať o aktuálnu úroveň starnutia a jej parametre.

Zaručene dokonalý. Vždy.

Vo vašich rukách je príležitosť vytvoriť zrelé produkty, s ktorými ste sa doteraz nikdy nevedeli vysporiadať. Nechajte si vyzrieť hovädzie mäso na steaky alebo začnite vyrábať skutočné zrelé salámy a klobásy. Zažijete nenapodobiteľné intenzívne arómy a textúry, ktoré prekvapia aj gurmánov. Zrenie nebolo nikdy také jednoduché a bezpečné. Na dosiahnutie najlepších výsledkov stačí len jedno tlačidlo.
Pre skutočné kulinárske lahôdky nájdete nespočetné množstvo receptov v Biblii suchého zrenia. Ste pripravení na SmartAging®?

Biblia suchého starnutia.

Viac ako desať prikázaní pre dokonalé výsledky. Biblia suchého zrenia vám uľahčí stať sa profesionálom a urobí z nich ešte kreatívnejšieho človeka. V tejto knihe s viac ako 300 stranami sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o potravinách určených na suché zrenie.

Tieto nové a dôležité poznatky o suchom zrení…

Komplexné informácie, čisté znalosti, jednoduché pokyny a prekvapujúce inšpirácie od teórie až po prax suchého zrenia. A čo je najdôležitejšie, kniha vás krok za krokom prevedie celým procesom zrenia. Od výberu správneho mäsa alebo inej potraviny, cez ideálnu prípravu alebo výrobu surového produktu, od použitia správnych nástrojov a správneho programu zrenia až po samotnú prípravu.

Biblia suchého zrenia sa odporúča všetkým majiteľom zrecích boxov Dry Ager.