Dezert sous-vide: medovo-škoricové slivky s vanilkou

Mézes-fűszeres szilvák kis fehér tálban, tetején egy kanál görög joghurttal és fahéjrúddal, aranyló mézes sziruppal leöntve.

Slivky s medovým korením, pripravené metódou sous-vide – voňavý dezert ľahko pripravený

Slivky sú samy o sebe lahodné ovocie, ale keď sa pripravia s medom a korením pomocou technológie sous-vide, získate skutočne špeciálny, voňavý a hodvábny dezert. Tento recept je všestranný: môžete ho lyžicou naniesť na koláče, podávať so zmrzlinou alebo jogurtom, ale je aj božský samotný, vychladený.

Prečo sa oplatí variť metódou sous-vide?

  • Zachováva textúru ovocia – slivky sa nerozpadajú, ale zostanú krásne pohromade.

  • Intenzívne chute – med, vanilka a škorica úplne prenikajú ovocím.

  • Všestranné použitie – možno použiť na koláče, polevy na dezerty alebo jesť samostatne.

  • Má dlhú trvanlivosť – vákuovo uzavretý, v chladničke vydrží až 5 dní.

Ingrediencie (na 4 porcie)

  • 6 sliviek, vykôstkovaných a rozštvrtených

  • 1/2 šálky medu

  • 2 polievkové lyžice vody

  • 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy

  • 1 vanilkový struk, pozdĺžne prekrojený na polovicu, vnútro vyškrabnuté

  • 1 škoricová tyčinka

Príprava krok za krokom

1. Príprava sous-vide nádrže

Nastavte zariadenie na 82 °C .

2. Vákuové balenie a varenie

Slivky, med, vodu, citrónovú šťavu, vanilkový struk a vyškrabnutý vnútro a škoricovú tyčinku vložte do vákuového vrecka a uzavrite . Vrecko vložte do vodného kúpeľa a varte 45 minút .

3. Príprava

Vyberte vrecko z vodného kúpeľa a vyberte vanilkový struk a škoricovú tyčinku.

4. Podávanie

Môžete ho zjesť ihneď alebo ho skladovať v chladničke vo vývare až 5 dní .

Tip na servírovanie

  • Podávajte s hustým gréckym jogurtom, aby ste vyvážili sladkosť medu.

  • Ako dezert ho môžete podávať so zmrzlinou z kozieho syra alebo vanilkovou zmrzlinou.

  • Je to tiež nebeské ako karamelová poleva na tortu.