Grily, grilovacie pece a kvalitné drevené uhlie

Podľa starej knihy Györgya Moldovy, koho raz zasiahol dym z lokomotívy, už nikdy nebude môcť opustiť železničné povolanie. Nie je vylúčené, že je to tak, ale dovoľujeme si s istotou tvrdiť, že koho raz zasiahol dym z grilovania, kto vycítil jedinečnú chuť a vôňu mäsa a zeleniny grilovaných na grile a atmosféru samotného grilovania ako spoločenského zážitku, už nikdy nezmešká ani jednu príležitosť na dobré grilovanie.

Grilovanie je v skutočnosti najstaršia existujúca metóda varenia teplých jedál; jedlo varíme a pečieme na otvorenom ohni alebo na uhlíkoch, čo mu dodáva nádhernú farbu a vzrušujúcu údenú chuť. Samozrejme, takto je to veľmi jednoduché, ale každý, kto niekedy griloval, vie, že grilovanie si vyžaduje veľa pozornosti, aby sa jedlo dôkladne prepečie, ale nie spáli, a tak nakoniec získate skvelé mäso, chrumkavé zvonku, šťavnaté zvnútra a šťavnatú pečenú zeleninu. Preto je umenie profesionálnych grilovacích majstrov vedou.

A preto sa vyrábajú profesionálne grily, grily a grilovacie pece, ktorých najdôležitejšou vlastnosťou je dať do rúk grilovaciemu majstrovi čo najviac a čo najlepšieho náradia, aby mohol čo najlepšie ovládať proces grilovania a pripravovať tak dokonalé grilované jedlá.