Bravčové koleno pripravené metódou sous vide s jablkami dusenými v cidre a údeným slaninovým džemom

sous-vide-malaclapocka-almaval-es-fustolt-szalonnas-lekvarral

Skutočne majstrovské jedlo, pripravené zo špeciálnych surovín, so špeciálnym spôsobom prípravy. Samozrejme, so sous-vide je všetko jednoduchšie a to, čo sa uvarí, sa nedá pokaziť. Jablká Bramley sú britská odroda jabĺk, ktoré sa používajú najmä na varenie kvôli svojej kyslej chuti. Po uvarení budú skvelé s bravčovou plecňou, najmä ak sa uvaria sous-vide v cidre, ako je popísané nižšie. Nakoniec to všetko korunujeme pikantným slaninovým džemom. Kráľovské.

Zloženie

  • 2 kg plece prasiatka
  • 500 ml kačacej alebo bravčovej masti

Marináda

  • 75 g soli
  • 100 g mäkkého hnedého cukru
  • 2 hviezdicové anízy
  • 2 polievkové lyžice pražených semienok koriandra
  • 1/2 zväzku tymianu
  • 1 hlávka fermentovaného čierneho cesnaku
  • 2 polievkové lyžice údenej papriky

Jablká dusené v cidere

  • 3 jablká (kyslá odroda) - ošúpané - zbavené jadrovníka - nakrájané na veľké kocky
  • 60 g kryštálového cukru
  • 2 polievkové lyžice namočených čiernych horčičných semienok
  • 2 čajové lyžičky nasekaného tymianu
  • 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
  • 100 ml organického sladkého cideru

Slaninový džem

  • 450 g údenej slaniny, nakrájanej na malé kocky
  • 3 strúčiky údeného cesnaku
  • 2 strúčiky fermentovaného čierneho cesnaku
  • 1 stredná biela cibuľa
  • 3 polievkové lyžice mäkkého hnedého cukru
  • 3 čajové lyžičky tabasca
  • 2 šálky espressa
  • 60 ml jablčného octu
  • 60 g javorového sirupu
  • 4 listy šalvie
  • 200 ml vody
  • Šupka z 1 pomaranča
  • 200 g zrelých černíc

Príprava

  1. V mixéri rozmixujte ingrediencie na marinádu na jemný prášok.
  2. Potrite plece marinádou, uzavrite ho vo vákuovom vrecku a vložte na 24 hodín do chladničky.

  3. Po 24 hodinách vyberte plece z vrecka, opláchnite ho studenou tečúcou vodou a utrite dosucha.

  4. Predhrejte vodný kúpeľ sous vide na 82 °C.

  5. Vložte plece do nového vrecka, pridajte kačaciu masť a znova vákuovo uzavrite.

  6. Môže ísť do predhriateho sous vide hrnca na 12 hodín.

  7. Vyberte plece z vrecka, osušte ho papierovými utierkami a potom vložte do veľmi horúcej rúry, aby sa pekne zhnedlo.

  8. Na prípravu jabĺk zmiešajte v miske cukor, semienka, tymian, ocot a jablčný mušt.

  9. Kocky jabĺk sa vákuovo uzatvoria s pripravenou tekutinou a umiestnia sa do vodného kúpeľa predhriateho na 68 °C, kým jablká nezmäknú.

  10. Na slaninový džem opečte kocky slaniny na panvici dozlatista a chrumkava.

  11. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a šalviu a opekajte spolu, kým cibuľa nezmäkne.

  12. Pridajte zvyšné ingrediencie a zahustite na lepkavý džem.