Šunka marinovaná v javorovom sirupe s figami a rukolou

juharszirupban-pacolt-sous-vide-sonka-fugevel-es-rukkolaval

Autor: sousvidehungary.hu

Javorový sirup je základnou súčasťou anglosaskej a najmä severoamerickej kuchyne a objavuje sa takmer v každom hollywoodskom rodinnom filme. Ak je taký populárny, mohli by sme ho rovno vyskúšať, a to v mimoriadne kreatívnej kombinácii so šunkou a figami.

Zloženie

  • 800 g bravčovej šunky (plece)

Na marinádu

  • 80 g dijonskej horčice
  • 65 g javorového sirupu
  • 65 g medu
  • Šupka z 2 pomarančov
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml Coly
  • 2 lyžice nasekaného tymianu
  • 1 čajová lyžička nasekanej šalvie
  • 1 polievková lyžica semienok feniklu
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia

Na servírovanie

  • 2 figy prekrojené na polovicu
  • 200 g rukoly

Príprava

  1. Nastavte sous vide na 65 °C.

  2. Pripravme si marinádu! Všetky ingrediencie dajte do hrnca a varte na miernom ohni 15 minút. Potom nechajte vychladnúť.

  3. Keď marináda úplne vychladne, vložte ju spolu s očistenou šunkou do vákuového vrecka a uzavrite ho .

  4. Duste 4 hodiny.

  5. Pred uplynutím času predhrejte rúru na 200 °C.

  6. Keď uplynú 4 hodiny, vyberte šunku z vrecka a pečte ju v rúre 10 minút, aby získala peknú chrumkavú kôrku.

  7. Hotovú šunku nakrájajte na tenké plátky. Figy posypte trochou cukru a skaramelizujte flambovacou pištoľou. Podávajte s čerstvou rukolou.