Autor: sousvidehungary.hu
Javorový sirup je základnou súčasťou anglosaskej a najmä severoamerickej kuchyne a objavuje sa takmer v každom hollywoodskom rodinnom filme. Ak je taký populárny, mohli by sme ho rovno vyskúšať, a to v mimoriadne kreatívnej kombinácii so šunkou a figami.
Zloženie
- 800 g bravčovej šunky (plece)
Na marinádu
- 80 g dijonskej horčice
- 65 g javorového sirupu
- 65 g medu
- Šupka z 2 pomarančov
- 2 bobkové listy
- 200 ml Coly
- 2 lyžice nasekaného tymianu
- 1 čajová lyžička nasekanej šalvie
- 1 polievková lyžica semienok feniklu
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
Na servírovanie
- 2 figy prekrojené na polovicu
- 200 g rukoly
Príprava
- Nastavte sous vide na 65 °C.
- Pripravme si marinádu! Všetky ingrediencie dajte do hrnca a varte na miernom ohni 15 minút. Potom nechajte vychladnúť.
- Keď marináda úplne vychladne, vložte ju spolu s očistenou šunkou do vákuového vrecka a uzavrite ho .
- Duste 4 hodiny.
- Pred uplynutím času predhrejte rúru na 200 °C.
- Keď uplynú 4 hodiny, vyberte šunku z vrecka a pečte ju v rúre 10 minút, aby získala peknú chrumkavú kôrku.
- Hotovú šunku nakrájajte na tenké plátky. Figy posypte trochou cukru a skaramelizujte flambovacou pištoľou. Podávajte s čerstvou rukolou.