Bravčová kotleta grilovaná sous vide s fazuľou a kandizovanými paradajkami

sous-vide-serteskaraj-grillezve-babbal-es-kandirozott-paradicsommal

Autor: sousvidehungary.hu

Klasickým problémom bravčových kotliet je, že pri vyprážaní ľahko vyschnú. Preto, aj keď patria medzi najčistejšie bravčové mäso, radšej ich jeme vyprážané alebo vyprážané spolu v nádeji, že si zachováme časť ich šťavnatosti. Sous vide tento problém rieši a prináša nám šťavnaté, šťavnaté a bohato ochutené bravčové kotlety. Také, aké ich len málokto predtým poznal.

Zloženie

Bravčová kotleta pripravená metódou sous vide

  • 4 bravčové kotlety
  • 4 plátky citrónovej kôry
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olivový olej

Fazuľa Borlotti

  • 1 kg čerstvej fazule borlotti (alebo zelenej fazule) v strukoch
  • 100 g pancetty
  • 1 cibuľa, nakrájaná na štvrtiny
  • 2 mrkvy, ošúpané
  • 2 stonky zeleru
  • 1 strúčik cesnaku, prekrojený na polovicu
  • 1 bobkový list
  • 1 zväzok tymianu
  • 3 l vody alebo kuracieho vývaru
  • Kandizované paradajky
  • 4 veľké slivkové paradajky

Omáčka na kandizované paradajky

  • 500 g medu
  • 100 g sherry octu
  • 1 badián
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 ČL semienok koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku

Na dokončenie fazule

  • čerstvá petržlenová vňať, nadrobno nasekaná
  • čerstvá bazalka, nasekaná alebo natrhaná
  • citrónová šťava
  • olivový olej

Príprava

  1. Predhrejte sous vide kúpeľ na 64 °C a rúru na 90 °C.

  2. Najprv si pripravte kandizované paradajky. Paradajky minútu alebo dve blanšírujte vo vriacej vode, potom ich nechajte vychladnúť v ľadovej vode a potom ich ošúpte.

  3. Ošúpané, ale neporušené paradajky vložte do predhriatej rúry a sušte 90 minút.

  4. Na varenie fazule vložte ingrediencie do hrnca a zalejte vodou alebo vývarom. Varte na miernom ohni 40 minút (alebo kým fazuľa nezmäkne). Potom nechajte v hrnci vychladnúť.

  5. Bravčové kotlety vložte do samostatných vákuových vreciek a pridajte trochu oleja, plátok citrónovej kôry, strúčik cesnaku a štipku soli. Vrecká uzavrite a vložte na 45 minút do vodného kúpeľa.

  6. Na prípravu paradajkovej omáčky priveďte všetky ingrediencie do varu a pridajte paradajky vybraté z rúry. Varte, kým omáčka nezhustne a nebude lesklá.

  7. Vyberte bravčové kotlety z vrecka, osušte ich a potom grilujte na vysokom ohni dozlatista.

  8. Zohrejte fazuľu a pridajte čerstvú petržlenovú vňať a bazalku. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu a paradajky nakrájané na 4 kusy. Dochuťte poriadnym množstvom olivového oleja.

  9. Grilovaný bravčový kotlet podávajte s fazuľou borlotti a kandizovanými paradajkami.