Leto je časom grilovania, grilovania na záhrade a prírodných chutí ohňa. Každý má svoj vlastný overený recept, svoju supertajnú zmes korenia, svoj domáci magický elixír, ktorým opakovane ohromuje svoju rodinu a hostí. Ak ste však otvorení niečomu úplne novému, vrelo odporúčame tento majstrovsky ochutený kurací stehenný filet pripravený metódou sous vide. Obzvlášť s grilovanou zeleninou premiešanou so špeciálnym vinaigrette. Úžasné.
Zloženie
- 8 x 125 g kuracích stehien bez kosti, s kožou
- 1 ČL kuracieho bujónu v kocke (prášok)
- 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku
- 1/2 čajovej lyžičky kari prášku
- 1/2 čajovej lyžičky horčičného prášku
- Morská soľ
- Biele korenie
- Olivový olej
- 5 stoniek špargle, ošúpaných a pozdĺžne nakrájaných na prúžky
- 4 stredne veľké ružičky brokolice, nakrájané na plátky
- 5 stredne veľkých ružičiek karfiolu, nakrájaných na plátky
- 5 listov bielej kapusty
- 2 cukety, nakrájané na tenké plátky
- 1 červená cibuľa, ošúpaná a prekrojená na polovicu, nakrájaná na plátky
- 2 hroznové cherry paradajky
- 20 listov bazalky
- 100 ml olivového oleja
- 40 ml bieleho vínneho octu
- 40 ml tekutého medu
- 2 PL dijonskej horčice
- Morská soľ
Príprava
- Začnime s vinaigrette! V sklenenej nádobe zmiešajte olivový olej, med, horčicu, ocot a trochu soli, potom prikryte a nechajte všetko premiešať.
- Zmiešajte rozdrobený bujónový prášok, kari prášok, čili prášok, horčicový prášok so štipkou morskej soli a bieleho korenia a potom kuracie mäso dochuťte zmesou korenia.
- Vložte kúsky kuracieho mäsa do vákuového vrecka a uzavrite .
- Varte sous vide vo vodnom kúpeli predhriatom na 64 °C po dobu 1 hodiny. Ak máte viac času a chcete skôr dusené než šťavnatejšie mäso, môžete kurča variť sous vide pri teplote 75 °C po dobu 8 hodín.
- Všetku zeleninu zmiešajte v miske a potom ju grilujte na veľmi rozpálenej panvici, kým nezíska peknú hnedú farbu.
- Pokvapkajte ešte horúcu zeleninu vinaigrette, pridajte lístky bazalky a dochuťte podľa chuti.
- Hotové kura vyberte z vákuového vrecka a osušte ho papierovými utierkami. Kuraciu kožu opečte na rozpálenej panvici do chrumkava.
- Pri podávaní dajte grilovanú zeleninu do misky a navrch poukladajte kuracie stehná.