Kuracie stehno pripravené metódou sous vide s grilovaným zeleninovým šalátom a medovou vinegretou

sous-vide-csirkecombfile-grillezett-zoldsegsalataval

Leto je časom grilovania, grilovania na záhrade a prírodných chutí ohňa. Každý má svoj vlastný overený recept, svoju supertajnú zmes korenia, svoj domáci magický elixír, ktorým opakovane ohromuje svoju rodinu a hostí. Ak ste však otvorení niečomu úplne novému, vrelo odporúčame tento majstrovsky ochutený kurací stehenný filet pripravený metódou sous vide. Obzvlášť s grilovanou zeleninou premiešanou so špeciálnym vinaigrette. Úžasné.

Zloženie

  • 8 x 125 g kuracích stehien bez kosti, s kožou
  • 1 ČL kuracieho bujónu v kocke (prášok)
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky kari prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky horčičného prášku
  • Morská soľ
  • Biele korenie
  • Olivový olej
  • 5 stoniek špargle, ošúpaných a pozdĺžne nakrájaných na prúžky
  • 4 stredne veľké ružičky brokolice, nakrájané na plátky
  • 5 stredne veľkých ružičiek karfiolu, nakrájaných na plátky
  • 5 listov bielej kapusty
  • 2 cukety, nakrájané na tenké plátky
  • 1 červená cibuľa, ošúpaná a prekrojená na polovicu, nakrájaná na plátky
  • 2 hroznové cherry paradajky
  • 20 listov bazalky
  • 100 ml olivového oleja
  • 40 ml bieleho vínneho octu
  • 40 ml tekutého medu
  • 2 PL dijonskej horčice
  • Morská soľ

Príprava

  1. Začnime s vinaigrette! V sklenenej nádobe zmiešajte olivový olej, med, horčicu, ocot a trochu soli, potom prikryte a nechajte všetko premiešať.

  2. Zmiešajte rozdrobený bujónový prášok, kari prášok, čili prášok, horčicový prášok so štipkou morskej soli a bieleho korenia a potom kuracie mäso dochuťte zmesou korenia.

  3. Vložte kúsky kuracieho mäsa do vákuového vrecka a uzavrite .

  4. Varte sous vide vo vodnom kúpeli predhriatom na 64 °C po dobu 1 hodiny. Ak máte viac času a chcete skôr dusené než šťavnatejšie mäso, môžete kurča variť sous vide pri teplote 75 °C po dobu 8 hodín.

  5. Všetku zeleninu zmiešajte v miske a potom ju grilujte na veľmi rozpálenej panvici, kým nezíska peknú hnedú farbu.

  6. Pokvapkajte ešte horúcu zeleninu vinaigrette, pridajte lístky bazalky a dochuťte podľa chuti.

  7. Hotové kura vyberte z vákuového vrecka a osušte ho papierovými utierkami. Kuraciu kožu opečte na rozpálenej panvici do chrumkava.

  8. Pri podávaní dajte grilovanú zeleninu do misky a navrch poukladajte kuracie stehná.