Autor: sousvidehungary.hu
Vynikajúci recept na husacie prsia s veľmi odlišnými ingredienciami od tých bežných. Môžeme s istotou povedať, že len málo ľudí sa stretlo s husacími prsiami pripravenými metódou sous-vide v tejto forme. Marináda pripravená na husacie prsia tiež nie je každodenná, ale černice dozreté v ginovej marináde nás určite prenesú do krajiny chutí, kam sa dostane aj vták. Len my, ak túto mágiu spustíme.
Zloženie
- 2 x 400 g husacích pŕs s kožou
- Morská soľ
- 2 polievkové lyžice čiernej melasy
- 2 ČL nasekaných lístkov tymianu
- 10 rozdrvených borievok
- 1 bobkový list
- 3 klinčeky
- 2 vrecká ibištekového čaju
- 150 ml trnkového ginu
- 60 g kryštálového cukru
- Šupka z 1 pomaranča
- 200 g zrelých černíc
Príprava
- Najprv si pripravte nálev na husacie prsia. Do hrnca dajte melasu, čaj, borievkové bobule, tymian, bobkové listy, klinčeky, morskú soľ a 100 ml trnkového ginu. Varte na miernom ohni, kým nezmäknú, a potom nechajte vychladnúť.
- Z husacích pŕs odrežte prebytočný tuk a kožu narežte priečne. Kožu rýchlo opečte na suchej, rozpálenej panvici do chrumkava.
- Vychladnutý nálev precedíme cez jemné sito.
- Vložte husacie prsia mäsom nadol do slanej marinády a odložte na 12 hodín do chladničky.
- Namočte černice do zvyšného trnkového ginu, pridajte kryštálový cukor a pomarančovú kôru.
- Po 12 hodinách vyberte hus z nálevu a osušte ju papierovými utierkami. Vložte ju do vákuového vrecka a uzavrite vákuovacím strojom . Restujte vo vodnom kúpeli predhriatom na 60 °C 2 hodiny (stredne prepečené) alebo 62 °C (stredne prepečené).
- Vyberte husacie prsia z vrecka, osušte ich a znova ich skaramelizujte z oboch strán na panvici s trochou oleja.
- Pri podávaní nakrájajte hus teplú alebo studenú a podávajte s nakladanými černicami.