Husacie prsia pripravené metódou sous vide s černicami marinovanými v gine

sous-vide-libamell-ginben-pacolt-szederrel

Autor: sousvidehungary.hu

Vynikajúci recept na husacie prsia s veľmi odlišnými ingredienciami od tých bežných. Môžeme s istotou povedať, že len málo ľudí sa stretlo s husacími prsiami pripravenými metódou sous-vide v tejto forme. Marináda pripravená na husacie prsia tiež nie je každodenná, ale černice dozreté v ginovej marináde nás určite prenesú do krajiny chutí, kam sa dostane aj vták. Len my, ak túto mágiu spustíme.

Zloženie

  • 2 x 400 g husacích pŕs s kožou
  • Morská soľ
  • 2 polievkové lyžice čiernej melasy
  • 2 ČL nasekaných lístkov tymianu
  • 10 rozdrvených borievok
  • 1 bobkový list
  • 3 klinčeky
  • 2 vrecká ibištekového čaju
  • 150 ml trnkového ginu
  • 60 g kryštálového cukru
  • Šupka z 1 pomaranča
  • 200 g zrelých černíc

Príprava

  1. Najprv si pripravte nálev na husacie prsia. Do hrnca dajte melasu, čaj, borievkové bobule, tymian, bobkové listy, klinčeky, morskú soľ a 100 ml trnkového ginu. Varte na miernom ohni, kým nezmäknú, a potom nechajte vychladnúť.

  2. Z husacích pŕs odrežte prebytočný tuk a kožu narežte priečne. Kožu rýchlo opečte na suchej, rozpálenej panvici do chrumkava.

  3. Vychladnutý nálev precedíme cez jemné sito.

  4. Vložte husacie prsia mäsom nadol do slanej marinády a odložte na 12 hodín do chladničky.

  5. Namočte černice do zvyšného trnkového ginu, pridajte kryštálový cukor a pomarančovú kôru.

  6. Po 12 hodinách vyberte hus z nálevu a osušte ju papierovými utierkami. Vložte ju do vákuového vrecka a uzavrite vákuovacím strojom . Restujte vo vodnom kúpeli predhriatom na 60 °C 2 hodiny (stredne prepečené) alebo 62 °C (stredne prepečené).

  7. Vyberte husacie prsia z vrecka, osušte ich a znova ich skaramelizujte z oboch strán na panvici s trochou oleja.

  8. Pri podávaní nakrájajte hus teplú alebo studenú a podávajte s nakladanými černicami.