Broskyne sous-vide s javorovým sirupom a tymianom

Sous-vide juharos-kakukkfüves barack szeletek aranyló sziruppal fehér tálban, hosszú friss kakukkfűágakkal díszítve, mellette külön kis tálban egy gombóc vaníliafagylalt.

Javorovo-tymianová broskyňová metóda sous-vide – letný dezert v novej podobe

Nie je nič lepšie ako zahryznutie do čerstvo odtrhnutej, na slnku dozretej broskyne. Ak však chcete, aby bolo toto ovocie ešte výnimočnejšie, vyskúšajte metódu sous-vide s javorovým sirupom a tymianom . Výsledkom sú hodvábne, šťavnaté broskyne, ktoré sú vďaka harmónii sladkého javorového sirupu a voňavého korenia skutočne jedinečné.

Tento dezert je všestranný: chutná sám o sebe, ale je perfektný aj so zmrzlinou, mascarpone alebo dokonca ako poleva na chrumkavý cobbler.

Prečo sa oplatí variť metódou sous-vide?

  • Zachováva šťavnatosť a textúru ovocia – nerozpadáva sa, ale zostáva dokonale mäkké.

  • Pikantno-ovocná harmónia – sladkosť javorového sirupu a sviežosť tymianu mu dodávajú špeciálnu chuť.

  • Jednoduchý, no zároveň elegantný dezert – ideálny na pohostenie hostí alebo ako záverečný detail letnej večere.

  • Dá sa pripraviť vopred - v chladničke vydrží až 5 dní.

Ingrediencie (na 4 porcie)

  • 6 zrelých broskýň, vykôstkovaných a rozštvrtených

  • 1/2 šálky kvalitného kanadského javorového sirupu

  • 2 polievkové lyžice vody

  • 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy

  • 3 čerstvé vetvičky tymianu

  • 1 čerstvá vetvička rozmarínu

Príprava krok za krokom

1. Príprava sous-vide nádrže

Nastavte zariadenie na 82 °C .

2. Vákuové balenie a varenie

Broskyne vložte do vákuového vrecka spolu s javorovým sirupom, vodou, citrónovou šťavou a korením, potom ich vákuovo uzavrite . Vložte do vodného kúpeľa a varte 45 minút .

3. Príprava

Vyberte vrecko, odstráňte tymian a rozmarín.

4. Podávanie

Zjedzte ihneď alebo skladujte spolu s vývarom v chladničke, uzavreté, až 5 dní .

Tip na servírovanie

  • Podávajte s vanilkovou zmrzlinou alebo mascarpone krémom.

  • Je to tiež nebeské ako poleva na chrumkavý koláč cobbler.

  • Ak chcete špeciálnu chuť, posypte opečenými vlašskými orechmi alebo mandľami .