Sviežou letnou lahôdkou sú souvlaki, ružové kačacie prsia s grilovaným párom reďkoviek a broskýň. Kombinácia nie je vôbec obyčajná a každý, kto hľadá niečo zdravé, nebude sklamaný. Čerstvý, chrumkavý balzamikový šalát nádherne rámuje chuť medových kačacích pŕs. Na prvý pohľad sú neodolateľné a ešte viac, keď ich ochutnáte.
Zloženie
Kačica:
- 2 kačacie prsia (každé cca 250 g)
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica balzamikového octu
- Štipka soli
Šalát:
- 2 broskyne (prekrojené na polovicu)
- 6 reďkoviek (prekrojených na polovicu)
- 150 g šalátu podľa vlastného výberu
- Kvapka olivového oleja a morská soľ.
Obliekanie:
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica balzamikového octu
- 1 polievková lyžica pomarančovej šťavy
- 1 polievková lyžica olivového oleja
Príprava
- Kačacie prsia vložte do vákuového vrecka s medom, balzamikovým octom a štipkou soli. Vákuovo uzavrite a vložte na 45 minút do sous vide kúpeľa vyhriateho na 62 °C.
- Keď je kačica hotová, vyberte ju z vrecka a osušte.
- Broskyne prekrojte na polovicu, odstráňte kôstky a položte ich dužinou nadol na grilovaciu panvicu alebo gril, kým nie sú jemne zhnednuté. Po niekoľkých minútach odstavte z ohňa a odložte bokom.
- To isté urobte s reďkovkami, potom ich odstavte z ohňa a primiešajte trochu olivového oleja a soli.
- Na stredne rozpálenej panvici opečte kačacie prsia kožou nadol. Takto sa vytopí tuk bez toho, aby sa mäso prepečie. Keď je koža chrumkavá a zlatistá, jemne opečte aj druhú stranu. Potom odstavte z ohňa a nechajte odpočívať, kým pripravíte zvyšok šalátu.
- Zálievku pripravíme dôkladným zmiešaním ingrediencií a dochutením podľa chuti.
- Šalát premiešajte s plátkami broskýň a reďkovky, navrch poukladajte kačacie prsia nakrájané na 1 cm hrubé plátky a pokvapkajte dresingom. Ihneď podávajte.