Kačica pripravená metódou sous vide s medovo-balzamikovým dresingom, grilovanou reďkovkou a broskyňovým šalátom

Mézes balzsamecetes Sous Vide kacsa grillezett retek és őszibarack salátával

Sviežou letnou lahôdkou sú souvlaki, ružové kačacie prsia s grilovaným párom reďkoviek a broskýň. Kombinácia nie je vôbec obyčajná a každý, kto hľadá niečo zdravé, nebude sklamaný. Čerstvý, chrumkavý balzamikový šalát nádherne rámuje chuť medových kačacích pŕs. Na prvý pohľad sú neodolateľné a ešte viac, keď ich ochutnáte.

Zloženie

Kačica:

  • 2 kačacie prsia (každé cca 250 g)
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • Štipka soli

Šalát:

  • 2 broskyne (prekrojené na polovicu)
  • 6 reďkoviek (prekrojených na polovicu)
  • 150 g šalátu podľa vlastného výberu
  • Kvapka olivového oleja a morská soľ.

Obliekanie:

  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Príprava

  1. Kačacie prsia vložte do vákuového vrecka s medom, balzamikovým octom a štipkou soli. Vákuovo uzavrite a vložte na 45 minút do sous vide kúpeľa vyhriateho na 62 °C.

  2. Keď je kačica hotová, vyberte ju z vrecka a osušte.

  3. Broskyne prekrojte na polovicu, odstráňte kôstky a položte ich dužinou nadol na grilovaciu panvicu alebo gril, kým nie sú jemne zhnednuté. Po niekoľkých minútach odstavte z ohňa a odložte bokom.

  4. To isté urobte s reďkovkami, potom ich odstavte z ohňa a primiešajte trochu olivového oleja a soli.

  5. Na stredne rozpálenej panvici opečte kačacie prsia kožou nadol. Takto sa vytopí tuk bez toho, aby sa mäso prepečie. Keď je koža chrumkavá a zlatistá, jemne opečte aj druhú stranu. Potom odstavte z ohňa a nechajte odpočívať, kým pripravíte zvyšok šalátu.

  6. Zálievku pripravíme dôkladným zmiešaním ingrediencií a dochutením podľa chuti.

  7. Šalát premiešajte s plátkami broskýň a reďkovky, navrch poukladajte kačacie prsia nakrájané na 1 cm hrubé plátky a pokvapkajte dresingom. Ihneď podávajte.