Autor: sousvidehungary.hu
Sous Vide samozrejme nie je len pre mäsožravcov, dokonale sa hodí aj do sveta zeleniny a prináša to, čo milujeme: plnšie a bohatšie chute a textúry ako zvyčajne. Napríklad recept na plnený karfiol nižšie je také vzrušujúce a originálne vegánske jedlo, že sa neviete dočkať, kedy ho vyskúšate. Aj keď inak nejedzte vegánske jedlo.
Zloženie
Pre karfiol:
- 1 karfiol - bez stopky a jadierok
- 100 ml vody
- 5 g soli
- 1 g žltých horčičných semienok
- 2 g semienok feniklu
- 2 g semienok koriandra
Na plnku:
- 100 g konzervovaného cíceru, uvareného
- 80 g konzervovaných varenej fazule
- 20 g šťavy z konzervovaných lávových bôbov
- 20 g vody z varenia cíceru
- 1/4 citrónovej kôry
- 10 g nasekaných čučoriedok
- 20 g nasekaných kešu orieškov
- 20 g nasekaného cíceru a bôbu.
- 10 ml červeného vínneho octu
- šťava z 1/4 citróna
Príprava
- Nastavte sous vide na 82 °C
- Karfiol, vodu, soľ, horčičné semienka, semienka feniklu a semienka koriandra vložte do vrecka a uzavrite .
- Karfiol restujte približne 20-30 minút, kým nezmäkne (nie príliš).
- Odstráňte z vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť.
- Cícer, bôb, šťavu, vodu, v ktorej sa cícer varil, a citrónovú kôru rozmixujte do hladka.
- Potom do mixéra pridajte čučoriedky, kešu oriešky, nasekaný cícer a bôb, červený vínny ocot a citrónovú šťavu.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Vyberte karfiol z vrecka.
- Pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka vtlačte zmes do ružičiek karfiolu a pečte dozlatista, približne 30-45 minút.
Tip
- Ak nemáte plniace vrecko, môžete použiť jedno z vákuových vreciek, stačí odrezať jeden roh a vrchnú časť zatočiť.