Vegánsky plnený karfiol pripravený metódou sous vide

vegan-sous-vide-toltott-karfiol

Autor: sousvidehungary.hu

Sous Vide samozrejme nie je len pre mäsožravcov, dokonale sa hodí aj do sveta zeleniny a prináša to, čo milujeme: plnšie a bohatšie chute a textúry ako zvyčajne. Napríklad recept na plnený karfiol nižšie je také vzrušujúce a originálne vegánske jedlo, že sa neviete dočkať, kedy ho vyskúšate. Aj keď inak nejedzte vegánske jedlo.

Zloženie

Pre karfiol:

  • 1 karfiol - bez stopky a jadierok

  • 100 ml vody

  • 5 g soli

  • 1 g žltých horčičných semienok

  • 2 g semienok feniklu

  • 2 g semienok koriandra

Na plnku:

  • 100 g konzervovaného cíceru, uvareného

  • 80 g konzervovaných varenej fazule

  • 20 g šťavy z konzervovaných lávových bôbov

  • 20 g vody z varenia cíceru

  • 1/4 citrónovej kôry

  • 10 g nasekaných čučoriedok

  • 20 g nasekaných kešu orieškov

  • 20 g nasekaného cíceru a bôbu.

  • 10 ml červeného vínneho octu

  • šťava z 1/4 citróna

Príprava

  1. Nastavte sous vide na 82 °C

  2. Karfiol, vodu, soľ, horčičné semienka, semienka feniklu a semienka koriandra vložte do vrecka a uzavrite .

  3. Karfiol restujte približne 20-30 minút, kým nezmäkne (nie príliš).

  4. Odstráňte z vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť.

  5. Cícer, bôb, šťavu, vodu, v ktorej sa cícer varil, a citrónovú kôru rozmixujte do hladka.

  6. Potom do mixéra pridajte čučoriedky, kešu oriešky, nasekaný cícer a bôb, červený vínny ocot a citrónovú šťavu.

  7. Predhrejte rúru na 200 °C.

  8. Vyberte karfiol z vrecka.

  9. Pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka vtlačte zmes do ružičiek karfiolu a pečte dozlatista, približne 30-45 minút.

Tip

  • Ak nemáte plniace vrecko, môžete použiť jedno z vákuových vreciek, stačí odrezať jeden roh a vrchnú časť zatočiť.