Tequila kuracie prsia sous vide

tequilas-csirkemell-sous-vide

Autor: sousvidehungary.hu

Skutočne charakteristické, štýlové kuracie jedlo, na ktoré sa nestretnete každý deň. Skutočné „pollo loco“, ako by povedal vzdelaný Mexičan. Kuracie prsia dusené v tequile metódou sous-vide sú určené pre gurmánov, ktorí hľadajú nové chute a novú atmosféru v tisícfarebnom, kaleidoskopickom svete pečení dusených v alkoholických nápojoch. A nebudú sklamaní, jedinečná chuť agávového brandy stavia známe, bohaté chute kuracích pŕs pripravených metódou sous-vide do úplne nového svetla.

Zloženie

  • 2 polovice kuracích pŕs

  • Soľ podľa chuti

  • Čierne korenie podľa chuti

  • 2 polievkové lyžice (10 ml) masla

  • 2 polievkové lyžice (10 ml) tequily

  • 1 limetka, na šťavu

  • Čerstvá pažítka, nadrobno nasekaná, na ozdobu

Príprava

  1. Predhrejte nádobu sous vide na 63,5 °C.

  2. Kuracie prsia jemne osoľte a okoreňte, vložte do vákuového vrecka a uzavrite .

  3. Kuracie prsia duste aspoň 1,5 hodiny.

  4. Vyberte vrecko z vody, rozbaľte ho a kuracie prsia osušte papierovými utierkami.

  5. Na panvici roztopte maslo na vysokom ohni a filety rýchlo opečte z oboch strán, kým nebudú zlatisté.

  6. Nalejte tequilu. (Pre istotu odstavte hrniec z ohňa, keď pridávate tequilu, aby ste predišli jej náhodnému vznieteniu.)

  7. Filety povarte v tequile minútu alebo dve, kým sa obsah alkoholu v nápoji neodparí,

  8. Kuracie mäso preložte na teplý tanier a pokvapkajte omáčkou z tequily.

  9. Vytlačte na to limetkovú šťavu a ozdobte nasekanou pažítkou.

Dobrú chuť!