Autor: sousvidehungary.hu
Skutočne charakteristické, štýlové kuracie jedlo, na ktoré sa nestretnete každý deň. Skutočné „pollo loco“, ako by povedal vzdelaný Mexičan. Kuracie prsia dusené v tequile metódou sous-vide sú určené pre gurmánov, ktorí hľadajú nové chute a novú atmosféru v tisícfarebnom, kaleidoskopickom svete pečení dusených v alkoholických nápojoch. A nebudú sklamaní, jedinečná chuť agávového brandy stavia známe, bohaté chute kuracích pŕs pripravených metódou sous-vide do úplne nového svetla.
Zloženie
- 2 polovice kuracích pŕs
- Soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice (10 ml) masla
- 2 polievkové lyžice (10 ml) tequily
- 1 limetka, na šťavu
- Čerstvá pažítka, nadrobno nasekaná, na ozdobu
Príprava
- Predhrejte nádobu sous vide na 63,5 °C.
- Kuracie prsia jemne osoľte a okoreňte, vložte do vákuového vrecka a uzavrite .
-
Kuracie prsia duste aspoň 1,5 hodiny.
- Vyberte vrecko z vody, rozbaľte ho a kuracie prsia osušte papierovými utierkami.
- Na panvici roztopte maslo na vysokom ohni a filety rýchlo opečte z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
- Nalejte tequilu. (Pre istotu odstavte hrniec z ohňa, keď pridávate tequilu, aby ste predišli jej náhodnému vznieteniu.)
- Filety povarte v tequile minútu alebo dve, kým sa obsah alkoholu v nápoji neodparí,
- Kuracie mäso preložte na teplý tanier a pokvapkajte omáčkou z tequily.
- Vytlačte na to limetkovú šťavu a ozdobte nasekanou pažítkou.
Dobrú chuť!