Autor: sousvidehungary.hu
Sous Vide je tiež šampiónom v konfitovaní. Len si to predstavte, konfitovanie je tiež pomalý proces varenia pri nízkej teplote. Rovnako ako Sous Vide. Jediný rozdiel je v tom, že sous vide dokážeme dosiahnuť rovnaký drobivý, maslový a šťavnatý konečný výsledok ľahšie a s oveľa menším množstvom tuku. Ohromte svoju rodinu a hostí týmto konfitovaným kačacím stehnom sous vide v reštauračnej kvalite!
Zloženie
- 2 kačacie stehná
- 2 polievkové lyžice (30 ml) kačacej masti
Na marinádu zo soli a bylín (dosť na 2 kačacie stehná)
- 1 polievková lyžica (15 ml) soli
- 1 čajová lyžička (5 ml) mletého čierneho korenia
- Drvené čerstvé bylinky, ako napríklad tymian, bobkový list, klinček.
- Množstvo by malo byť upravené tak, aby rovnomerne a dôkladne pokrylo kačacie stehná.
Príprava
- Kačacie stehná zalejte marinádou z korenia a vložte do chladničky aspoň na 8 hodín, alebo ak je to možné, cez noc.
- Predhrejte sous vide na 75,5 °C.
- Mäso opláchnite slanou marinádou a osušte papierovou utierkou.
- Ostrým nožom opatrne odstráňte kožu zo stehien, pričom dbajte na to, aby koža zostala neporušená, a odložte ju bokom.
- Vložte to do vákuového vrecka kačacie stehná a polievkovú lyžicu kačacej masti na každé stehno.
- Vložte vákuovo uzavreté vrecko do vodného kúpeľa a varte metódou sous vide 12 hodín.
- Pred podávaním tohto lahodného a jemného kusu mäsa opečte kačaciu kožu na vhodnej panvici na miernom ohni, kým nebude chrumkavá a zhnednutá.
- Podávajte s vašou obľúbenou prílohou, zeleninou a pohárom červeného vína.
- Prajeme vám dobrú chuť!