Konfitované kačacie stehno pripravené sous vide

konfitalt-kacsacomb-sous-vide

Autor: sousvidehungary.hu

Sous Vide je tiež šampiónom v konfitovaní. Len si to predstavte, konfitovanie je tiež pomalý proces varenia pri nízkej teplote. Rovnako ako Sous Vide. Jediný rozdiel je v tom, že sous vide dokážeme dosiahnuť rovnaký drobivý, maslový a šťavnatý konečný výsledok ľahšie a s oveľa menším množstvom tuku. Ohromte svoju rodinu a hostí týmto konfitovaným kačacím stehnom sous vide v reštauračnej kvalite!

Zloženie

  • 2 kačacie stehná

  • 2 polievkové lyžice (30 ml) kačacej masti

Na marinádu zo soli a bylín (dosť na 2 kačacie stehná)

  • 1 polievková lyžica (15 ml) soli

  • 1 čajová lyžička (5 ml) mletého čierneho korenia

  • Drvené čerstvé bylinky, ako napríklad tymian, bobkový list, klinček.

  • Množstvo by malo byť upravené tak, aby rovnomerne a dôkladne pokrylo kačacie stehná.

Príprava

  1. Kačacie stehná zalejte marinádou z korenia a vložte do chladničky aspoň na 8 hodín, alebo ak je to možné, cez noc.

  2. Predhrejte sous vide na 75,5 °C.

  3. Mäso opláchnite slanou marinádou a osušte papierovou utierkou.

  4. Ostrým nožom opatrne odstráňte kožu zo stehien, pričom dbajte na to, aby koža zostala neporušená, a odložte ju bokom.

  5. Vložte to do vákuového vrecka kačacie stehná a polievkovú lyžicu kačacej masti na každé stehno.

  6. Vložte vákuovo uzavreté vrecko do vodného kúpeľa a varte metódou sous vide 12 hodín.

  7. Pred podávaním tohto lahodného a jemného kusu mäsa opečte kačaciu kožu na vhodnej panvici na miernom ohni, kým nebude chrumkavá a zhnednutá.

  8. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou, zeleninou a pohárom červeného vína.

  9. Prajeme vám dobrú chuť!