Vegánska sous vide rolka s hlivou ustricovou

vegan-sous-vide-laskagomba-tekercs

Autor: sousvidehungary.hu

Hliva ustricová patrí medzi naše najuniverzálnejšie huby: varené, dusené, pečené, grilované alebo v šaláte, všetky sú skvelé. A sú tiež zdravé, skutočná malá vitamínová bomba. Ich liečivé vlastnosti sú nekonečné: od znižovania hladiny cholesterolu, cez vysoký obsah antioxidantov a protizápalové účinky až po zlepšenie imunitných funkcií. A sú tiež lahodné. Ak je niečo takto užitočné a dokonca dobré, určite si to zaslúži byť privítané na stole.

Zloženie

Pre hlivu ustricovú:

  • 5 hliv ustricových
  • 1 čajová lyžička žltých horčičných semienok
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky semienok feniklu
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 100 ml vody
  • 5 g soli

Na plnku okolo húb:

  • 75 g cíceru – z konzervy
  • 75 g konzervovaných bôbov
  • 20 ml šťavy z konzervy cíceru
  • 20 ml šťavy z konzervovaných bôbov
  • 1/2 čajovej lyžičky nasekaného rozmarínu
  • 1/2 čajovej lyžičky nasekanej šalvie.
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1 čajová lyžička suchej zmesi korenia na lasku (pozri vyššie)

Príprava

  1. Nastavte vodný kúpeľ sous vide na 82 °C.

  2. Zmiešajte koreniny na huby: horčičné semienka, čierne korenie, feniklové semienka, cesnakový prášok a soľ. ​​Odložte si čajovú lyžičku zmesi.

  3. Vložte hlivu ustricovú do vákuového vrecka , pridajte zmes korenia a uzavrite vákuovým strojom .

  4. Huby orestujte asi 15 minút, potom ich vyberte z vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť vo vrecku.

  5. Cícer, bôby, cícerovú šťavu, šťavu z bôbov, rozmarín a šalviu rozmixujte do hladka a dochuťte podľa chuti. Toto bude plnka do húb.

  6. Plnku rozotrite na huby a potom ich zabaľte do vegánskeho lístkového cesta.

  7. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C niekoľko minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

  8. Dobrú chuť!