Autor: sousvidehungary.hu
Hliva ustricová patrí medzi naše najuniverzálnejšie huby: varené, dusené, pečené, grilované alebo v šaláte, všetky sú skvelé. A sú tiež zdravé, skutočná malá vitamínová bomba. Ich liečivé vlastnosti sú nekonečné: od znižovania hladiny cholesterolu, cez vysoký obsah antioxidantov a protizápalové účinky až po zlepšenie imunitných funkcií. A sú tiež lahodné. Ak je niečo takto užitočné a dokonca dobré, určite si to zaslúži byť privítané na stole.
Zloženie
Pre hlivu ustricovú:
- 5 hliv ustricových
- 1 čajová lyžička žltých horčičných semienok
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky semienok feniklu
- 1 čajová lyžička cesnakového prášku
- 100 ml vody
- 5 g soli
Na plnku okolo húb:
- 75 g cíceru – z konzervy
- 75 g konzervovaných bôbov
- 20 ml šťavy z konzervy cíceru
- 20 ml šťavy z konzervovaných bôbov
- 1/2 čajovej lyžičky nasekaného rozmarínu
- 1/2 čajovej lyžičky nasekanej šalvie.
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 1 čajová lyžička suchej zmesi korenia na lasku (pozri vyššie)
Príprava
-
Nastavte vodný kúpeľ sous vide na 82 °C.
- Zmiešajte koreniny na huby: horčičné semienka, čierne korenie, feniklové semienka, cesnakový prášok a soľ. Odložte si čajovú lyžičku zmesi.
- Vložte hlivu ustricovú do vákuového vrecka , pridajte zmes korenia a uzavrite vákuovým strojom .
- Huby orestujte asi 15 minút, potom ich vyberte z vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť vo vrecku.
- Cícer, bôby, cícerovú šťavu, šťavu z bôbov, rozmarín a šalviu rozmixujte do hladka a dochuťte podľa chuti. Toto bude plnka do húb.
- Plnku rozotrite na huby a potom ich zabaľte do vegánskeho lístkového cesta.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C niekoľko minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Dobrú chuť!