Autor: sousvidehungary.hu
Vegánska strava má v Japonsku dlhú tradíciu a existuje nespočetné množstvo receptov pre tých, ktorí si pochutnávajú na najzelenšej strave. Pozrime sa na neuveriteľne jednoduchý a rýchly recept na kráľovskú rybu varenú metódou sous vide . , v správnej, exotickej marináde, ponúka ústam zvyknutým na európske chute neporovnateľný chuťový zážitok z Ďalekého východu.
Zloženie
Pre huby:
- 3 hríby
- 100 ml sójovej omáčky,
- 100 ml saké
- 50 ml mirínu
- 50 g cukru
Na mrkvový a feniklový šalát:
- 1 tenko nakrájaná mrkva
- 1/4 tenko nakrájaného feniklu
- 1 polievková lyžica nasekaného koriandra
- 1 ČL pražených sezamových semienok
- 1 polievková lyžica octu
- 1/2 čajovej lyžičky cukru
- Soľ podľa chuti
Príprava
-
Predhrejte vodný kúpeľ na 80 °C.
- V hrnci priveďte sójovú omáčku, saké, mirin a cukor do varu. Nechajte marinádu zhustnúť 10 minút, potom ju odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Marinádu nalejte do vákuového vrecka , potom pridajte očistené a nakrájané šampiňóny a vákuovo uzavrite .
- Restujte 15 minút.
- Kým sú huby vo vodnom kúpeli, zmiešajte všetky ingrediencie na šalát v miske a dochuťte podľa chuti.
- Po uplynutí 15 minút vyberte huby zo sous vide, nechajte ich niekoľko minút odpočívať a podávajte so šalátom.