Japonská sous vide ryba kráľovská s mrkvovo-feniklovým šalátom

japan-sous-vide-kiralylaska-sargarepaval-es-edeskomennyel

Autor: sousvidehungary.hu

Vegánska strava má v Japonsku dlhú tradíciu a existuje nespočetné množstvo receptov pre tých, ktorí si pochutnávajú na najzelenšej strave. Pozrime sa na neuveriteľne jednoduchý a rýchly recept na kráľovskú rybu varenú metódou sous vide . , v správnej, exotickej marináde, ponúka ústam zvyknutým na európske chute neporovnateľný chuťový zážitok z Ďalekého východu.

Zloženie

Pre huby:

  • 3 hríby
  • 100 ml sójovej omáčky,
  • 100 ml saké
  • 50 ml mirínu
  • 50 g cukru

Na mrkvový a feniklový šalát:

  • 1 tenko nakrájaná mrkva
  • 1/4 tenko nakrájaného feniklu
  • 1 polievková lyžica nasekaného koriandra
  • 1 ČL pražených sezamových semienok
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • Soľ podľa chuti

Príprava

  1. Predhrejte vodný kúpeľ na 80 °C.

  2. V hrnci priveďte sójovú omáčku, saké, mirin a cukor do varu. Nechajte marinádu zhustnúť 10 minút, potom ju odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

  3. Marinádu nalejte do vákuového vrecka , potom pridajte očistené a nakrájané šampiňóny a vákuovo uzavrite .

  4. Restujte 15 minút.

  5. Kým sú huby vo vodnom kúpeli, zmiešajte všetky ingrediencie na šalát v miske a dochuťte podľa chuti.

  6. Po uplynutí 15 minút vyberte huby zo sous vide, nechajte ich niekoľko minút odpočívať a podávajte so šalátom.