Losos grilovaný sous vide s čučoriedkovou BBQ omáčkou

lazac-sous-vide-afonyas-bbq-martassal

Autor: sousvidehungary.hu

Losos, ako sme ho ešte nepoznali! Vo svete rybích jedál sa oplatí nechať experimentovať naplno. Na osvedčených, známych rybích jedlách nie je nič zlé, ale život je krásny aj vtedy, keď doprajeme svojim blízkym a sebe nové zážitky. Nasledujúce jedlo z lososa sa neuveriteľne ľahko pripravuje, no po jeho konzumácii zostane navždy spomienkou.

Zloženie



  • 2 filety z lososa, každý po 150 g (s kožou alebo bez kosti)

  • Čerstvý koriander, nadrobno nasekaný, na ozdobu

Na marinádu:

  • 2 polievkové lyžice (30 ml) brusnicovej omáčky (ak je hustá, rozmixujte ju)

  • 2 polievkové lyžice (30 ml) BBQ omáčky

  • 1 polievková lyžica (15 ml) extra panenského olivového oleja

  • 1 polievková lyžica (15 ml) brusnicovej šťavy

  • 1 čajová lyžička (5 ml) čerstvej limetkovej šťavy

  • 1/8 čajovej lyžičky (0,6 ml) soli

Príprava

  1. Zmiešajte ingrediencie na marinádu v širokej, plytkej miske.

  2. Na krok 8 si odložte asi 1½ polievkovej lyžice marinády.

  3. Vložte filet z lososa do misky a potrite ho marinádou z oboch strán. Prikryte a nechajte 1-2 hodiny v chladničke.

  4. Kým sa losos marinuje, predhrejte vodný kúpeľ na 60 °C.

  5. Filety z lososa vyberte z marinády, vložte ich do vákuového vrecka a uzavrite .

  6. Opekajte 25-30 minút vo vodnom kúpeli.

  7. Medzitým predhrejte gril na vysokú teplotu.

  8. Vyberte lososa z vody. Otvorte vrecko a opatrne vyberte rybu.

  9. Filet z lososa položte na plech na pečenie, potrite odloženou marinádou a vložte pod horúci gril na 1-2 minúty, kým marináda nezačne bublať.

  10. Odstráňte z grilu a ihneď podávajte. Ozdobte nasekaným koriandrom.