Restovaná treska s chilli masalou a pikantným zeleninovým šalátom

szuvidalt-szurke-tokehal-chilis-masalaval

Autor: sousvidehungary.hu

Treska je v Maďarsku dobre známa, pretože je neodmysliteľnou súčasťou leta pri Balatone pod názvom „hekk“. Niekto ju má rád, niekto nie, ale všetci si pod ňou predstavujú tú istú rybu, vyprážanú na množstve oleja, s mierne gumovou textúrou a bez kostí (s chlebom a „falšovanou“ uhorkou).

Myslíme si, že je načase, aby treska ukázala, že život existuje aj za hranicami papiera na pečenie. Rozmaznávanie metódou sous vide Jeho textúra bude iná ako po namočení v oleji; a po obalení v chilli masale vyčarí na stole také exotické arómy, že neuveríme, že máme do činenia s tou istou rybou, na ktorú sme stáli v rade na pláži vo Fonyóde.

Zloženie

  • 2 porcie merlúzy, očistenej
  • 1 polievková lyžica nasekanej pasty z chilli masala
  • 150 g predvarenej quinoy
  • 100 g predvarenej červenej šošovice
  • 1 polievková lyžica nasekaného koriandra
  • 1 polievková lyžica nasekanej bielej cibule
  • 3 cherry paradajky – nahrubo nakrájané
  • 1 polievková lyžica celozrnnej horčice
  • 1-2 polievkové lyžice cukety, nakrájanej na malé kocky
  • 1 hrsť špenátu – umytého
  • 1 polievková lyžica nasekaného feniklu
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • Šťava z 1/2 limetky
  • 1 polievková lyžica octu Chardonnay

Príprava

  1. Nastavte sous vide na 52 °C.

  2. Tresku obaľte v paste chili masala, osoľte podľa chuti a uzavrite vo vákuovom vrecku. .

  3. Vložte do predhriatej vody a duste 25-30 minút.

  4. Vezmite panvicu a orestujte cibuľu, kurkumu, brokolicu a fenikel, kým nezmäknú.

  5. Potom pridajte quinou, paradajky, koriander, horčicu a ocot. Priveďte do varu, dochuťte podľa chuti, potom odstavte z ohňa a odložte.

  6. Keď uplynie čas, opatrne vyberte tresku z vrecka a osušte ju papierovými utierkami. Nalejte trochu oleja do panvice a opečte rybu zo všetkých strán na vysokom ohni.

  7. Rybu posypte trochou limetky, potom ju vyberte z panvice a nechajte niekoľko minút odpočívať pred podávaním.

  8. Podávajte posypané nasekaným koriandrom a s dusenou, pikantnou zeleninou.