Sendvič s jelením chrbátom, kakaovou soľou a slivkami marinovanými v omáčke Amaretto

Szuvidált őzgerinc fenyővel, kakaós sóval és Amarettoban pácolt szilvával

Autor: sousvidehungary.hu

V maďarskej kuchyni sa divina často kombinuje s ovocím, džemmi a omáčkami, pretože intenzívne chute diviny a čerstvosť ovocia sa dokonale dopĺňajú. Toto párovanie je známe už dlho, ale teraz mu dávame malý šmrnc. Slivky nielen varíme s mäsom, ale marinujeme ich vo vzrušujúcom talianskom mandľovom likére Amaretto. Výsledok? Svet chutí, o ktorých sa vám určite bude rozprávať!

Zloženie:

  • 4 x 175 g jelenej panenky
  • 4 borovicové púčiky alebo jemné borovicové vetvičky
  • 20 g kakaových bôbov
  • 15 g morskej soli Maldon
  • 100 ml likéru Amaretto
  • 2 klinčeky
  • 4 slivky
  • 150 ml koncentrovaného divinového vývaru
  • Ľahký olivový olej
  • Biele korenie podľa chuti
  • 75 g masla

Príprava:

1. Prvý krok – Príprava sliviek
Predhrejte sous vide prístroj na 70 °C. Slivky prekrojte na polovice, odkôstkujte ich a vložte ich do vákuového vrecka spolu s Amarettom , klinčekmi a píniovými orieškami. Vrecko uzavrite a vložte ho do vodného kúpeľa s teplotou 70 °C. Nechajte ich dusiť v pare do mäkka, približne 40 minút.

2. Príprava jelenia panenky
Kým sa slivky paria, upravte teplotu vodného kúpeľa na 54 °C . V mažiari alebo mlynčeku na korenie pomelte kakaové drviny a morskú soľ , aby ste vytvorili špeciálnu zmes korenia. Z jelenej panvy odrežte šľachy a dôkladne ich votrite kakaovou soľou.

3. Vysávanie a varenie
Jelenie mäso je vákuovo balené Pridajte píniové oriešky, 25 g masla a polievkovú lyžicu olivového oleja. Vrecko uzavrite a vložte na 20 minút do vodného kúpeľa. Počas tejto doby mäso krásne zmäkne a presiakne chuťou korenia.

4. Opekanie mäsa
Keď uplynie čas, vyberte jeleninu z vrecka a osušte ju papierovými utierkami. V horúcej liatinovej panvici rozohrejte trochu oleja a mäso rýchlo opečte zo všetkých strán. Po zhnednutí ho nechajte odpočívať.

5. Príprava omáčky
Do panvice, v ktorej sa opekalo mäso, nalejte slivkový vývar a potom pridajte kondenzovaný divinový vývar. Obe tekutiny priveďte do varu a potom vmiešajte 25 g zmäknutého masla, aby ste vytvorili bohatú, hodvábnu omáčku.

6. Podávanie
Jelenie mäso nakrájajte na tenké plátky, podávajte s dusenými slivkami a čerstvo pripravenou omáčkou. Nakoniec ozdobte restovanými borovicovými púčikmi, aby ste na tanier priniesli vôňu a chuť prírody.

Tento recept bude zaručene výnimočným zážitkom pre všetkých, ktorí milujú divinu a jej kombinovanie s ovocím. Kombinácia sliviek s mandľami a jelenej panenky vytvára skutočne harmonickú a zároveň vzrušujúcu chuť. Dobrú chuť! :)