Autor: sousvidehungary.hu
Lahodné vegánske jedlo s naozaj originálnou kombináciou chutí. Čierny cesnak je v Maďarsku možno menej známy, ale stačí ho ochutnať raz, aby ste si naň natrvalo zvykli. Čierny cesnak vzniká fermentáciou, počas ktorej sa jeho textúra aj chuť zmäknú a trochu sladnú a jeho vôňa, ktorá je pre mnohých príliš intenzívna, sa výrazne zmierni. Je skvelý na varenie a nie náhodou je nevyhnutný v kuchyni Ďalekého východu.
Zloženie
Slivková a čierna cesnaková poleva
- 200 g nahrubo nasekaných sliviek
- 40 g tekutého medu
- 20 g jablčného octu
- 50 g čierneho cesnaku
Zeleno-korenená, slaná marináda
- 500 g vody
- 7 g soli
- 20 g vybraných čerstvých, aromatických byliniek (napr. bazalka, tymian, rozmarín, koriander atď. v ľubovoľnej kombinácii podľa vášho výberu)
Zapekaná kapusta metódou sous-vide
- 1 hlávková kapusta, nakrájaná na štvrtiny (môžete nahradiť mladou kapustou)
- marináda zo zeleného korenia
Príprava
- Začnime so slivkovou polevou! Slivky, med a ocot zmiešajte v hrnci a varte na miernom ohni 20 minút, kým sa slivková šupka neodlepí.
- Túto omáčku preceďte cez jemné sitko a odložte bokom.
- Vývar a čierny cesnak rozmixujte v mixéri, kým nevznikne hladká a lesklá zmes.
- Teraz prichádza na rad bylinková marináda: všetky ingrediencie zmiešajte a nechajte ich 3 hodiny odstáť pri izbovej teplote.
- Predhrejte sous vide na 90 °C.
- Vložte do vákuového vrecka Pridajte nakrájanú kapustu a slanú bylinkovú marinádu a potom uzavrite .
-
Restujte 20 minút.
- Vyberte kapustu z vrecka a sceďte marinádu.
- Potrite kapustu hispi slivkovo-cesnakovou glazúrou a grilujte zo všetkých strán.
- Pokračujte v grilovaní, kým sa kapusta nezohreje.
- Potom nechajte pár minút odpočívať a podávajte so zvyšnou polevou.