Pečené sladké zemiaky s miso sous vide

hejaban-sult-edesburgonya-misoval-sous-vide-ban

Autor: sousvidehungary.hu

Sladké zemiaky sú čoraz populárnejšie aj v Maďarsku. Čiastočne je to spôsobené tým, že sladké zemiaky sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, vďaka čomu sú ideálnou zeleninou pre ľudí s nadváhou. V tomto recepte sme restované sladké zemiaky okorenili japonským miso, ktoré nakoniec podávame s ľahkým smotanovým syrom.

Zloženie

  • 1 kilogram sladkých zemiakov
  • Šupka z pomaranča
  • 75 gramov rozpusteného masla
  • 1 čajová lyžička morskej soli
  • 2 polievkové lyžice bielej miso pasty
  • 1 ČL pečeného cesnakového prášku
  • Šľahaný smotanový syr

Príprava

  1. Umyte sladké zemiaky.

  2. Kožu opečte do čiernej farby na grile alebo flambovacou pištoľou.

  3. Rozmixujte pomarančovú kôru, rozpustené maslo, morskú soľ, miso pastu a cesnakový prášok.

  4. Vložte do vákuového vrecka sladké zemiaky, pridajte pyré a zatvorte .

  5. Sme sous vide 12 hodín pri 80 °C.

  6. Pre extra chrumkavosť vložte sladké zemiaky po osmažení späť na gril. Sú hotové, keď je šupka úplne opečená.

  7. Podávajte so šľahačkou a syrom.