Autor: sousvidehungary.hu
Sladké zemiaky sú čoraz populárnejšie aj v Maďarsku. Čiastočne je to spôsobené tým, že sladké zemiaky sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, vďaka čomu sú ideálnou zeleninou pre ľudí s nadváhou. V tomto recepte sme restované sladké zemiaky okorenili japonským miso, ktoré nakoniec podávame s ľahkým smotanovým syrom.
Zloženie
- 1 kilogram sladkých zemiakov
- Šupka z pomaranča
- 75 gramov rozpusteného masla
- 1 čajová lyžička morskej soli
- 2 polievkové lyžice bielej miso pasty
- 1 ČL pečeného cesnakového prášku
- Šľahaný smotanový syr
Príprava
- Umyte sladké zemiaky.
- Kožu opečte do čiernej farby na grile alebo flambovacou pištoľou.
- Rozmixujte pomarančovú kôru, rozpustené maslo, morskú soľ, miso pastu a cesnakový prášok.
- Vložte do vákuového vrecka sladké zemiaky, pridajte pyré a zatvorte .
-
Sme sous vide 12 hodín pri 80 °C.
- Pre extra chrumkavosť vložte sladké zemiaky po osmažení späť na gril. Sú hotové, keď je šupka úplne opečená.
- Podávajte so šľahačkou a syrom.