Bravčové líčko pripravené sous vide

sous-vide-sertespofa

Autor: souvidehungary.hu

Bravčové líčko je v maďarských kuchyniach vzácnym hosťom, ale toto obzvlášť chutné a skvele chutiace mäso si naozaj zaslúži viac pozornosti. Väčšina mäsiarstiev ho ani nemá v ponuke, ale tam, kde je k dispozícii, sa naň gurmáni rýchlo vrhnú. Bravčové líčko pripravené metódou sous vide ukazuje svoju najlepšiu formu, je mäkké, drobivé, šťavnaté, skutočná lahôdka.

Zloženie

  • 12 bravčových líčok

  • soľ

  • 1/2 červenej cibule, nadrobno nakrájanej

  • 1 mrkva, nakrájaná

  • 1 vetvička tymianu

  • 400 ml kuracieho vývaru

Príprava

  1. Predhrejte vodný kúpeľ na 80 °C.

  2. Bravčové líčko potrite trochou soli.

  3. Rozohrejte veľkú panvicu na vysokom ohni. Keď je veľmi horúca, pridajte bravčové líčko a rýchlo ho opečte z oboch strán dozlatista, potom ho nechajte vychladnúť.

  4. Do horúcej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu. Restujte, kým sa skaramelizujú, potom pridajte tymian a kurací vývar.

  5. Priveďte do varu a varte, kým sa polovica tekutiny neodparí. Nechajte aj toto vychladnúť.

  6. Bravčové líčko vložte do vákuového vrecka spolu s vychladnutou cibuľovo-mrkvovou tekutinou.

  7. Vrecko utesnite vákuovou baličkou , potom ho vložte do vodného kúpeľa a nechajte ho tam 8 hodín.

  8. Po uplynutí času vyberte vákuové vrecko z vody. Nalejte tekutinu z vrecka do hrnca a bravčové líčko odložte bokom.

  9. Tekutinu priveďte do varu a varte, kým nezíska konzistenciu omáčky.

  10. Omáčku lyžicou nalejte na bravčové líčko a podávajte s dusenou zeleninou alebo trochou zemiakovej kaše.