Autor: souvidehungary.hu
Bravčové líčko je v maďarských kuchyniach vzácnym hosťom, ale toto obzvlášť chutné a skvele chutiace mäso si naozaj zaslúži viac pozornosti. Väčšina mäsiarstiev ho ani nemá v ponuke, ale tam, kde je k dispozícii, sa naň gurmáni rýchlo vrhnú. Bravčové líčko pripravené metódou sous vide ukazuje svoju najlepšiu formu, je mäkké, drobivé, šťavnaté, skutočná lahôdka.
Zloženie
- 12 bravčových líčok
- soľ
- 1/2 červenej cibule, nadrobno nakrájanej
- 1 mrkva, nakrájaná
- 1 vetvička tymianu
- 400 ml kuracieho vývaru
Príprava
- Predhrejte vodný kúpeľ na 80 °C.
- Bravčové líčko potrite trochou soli.
- Rozohrejte veľkú panvicu na vysokom ohni. Keď je veľmi horúca, pridajte bravčové líčko a rýchlo ho opečte z oboch strán dozlatista, potom ho nechajte vychladnúť.
- Do horúcej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu. Restujte, kým sa skaramelizujú, potom pridajte tymian a kurací vývar.
- Priveďte do varu a varte, kým sa polovica tekutiny neodparí. Nechajte aj toto vychladnúť.
- Bravčové líčko vložte do vákuového vrecka spolu s vychladnutou cibuľovo-mrkvovou tekutinou.
- Vrecko utesnite vákuovou baličkou , potom ho vložte do vodného kúpeľa a nechajte ho tam 8 hodín.
- Po uplynutí času vyberte vákuové vrecko z vody. Nalejte tekutinu z vrecka do hrnca a bravčové líčko odložte bokom.
- Tekutinu priveďte do varu a varte, kým nezíska konzistenciu omáčky.
- Omáčku lyžicou nalejte na bravčové líčko a podávajte s dusenou zeleninou alebo trochou zemiakovej kaše.