Chrumkavé bravčové kotlety sous vide s jablkom a rozmarínom

sous-vide-serteskaraj-almaval

Autor: sousvidehungary.hu

Bravčová panenka je jedným z najchutnejších kusov bravčového mäsa, no napriek tomu sa zriedka smaží, pretože sa veľmi ľahko vysuší. Tento problém je samozrejme vyriešený metódou sous vide, pretože počas tohto procesu mäso nielenže nestráca svoju vlhkosť, ale ju dokonca zvyšuje vďaka ostatným zložkám, ktoré sú spolu s ním vákuovo uzavreté. Napríklad tu varíme bravčovú panenku metódou sous vide s jablkami a rozmarínom a výsledkom je neuveriteľne komplexný, bohato ochutený a šťavnatý zázrak.

Zloženie

  • 4 plátky bravčovej panenky s kosťou

  • 2 čajové lyžičky muškátového orieška

  • 1 polievková lyžica cesnakového prášku

  • 1 čajová lyžička kajunského korenia

  • soľ/korenie podľa chuti

  • 1 červené jablko, nakrájané na plátky

  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu

  • 1-2 polievkové lyžice oleja

Príprava

  1. Predhrejte si sous vide. do 60 °C.

  2. V malej miske zmiešajte korenie, muškátový oriešok, cesnakový prášok, kajunské korenie a soľ/korenie podľa chuti. Obe strany steakov obaľte zmesou korenia.

  3. Bravčové kotlety vkladajte jednu po druhej do vákuového vrecka . Pridajte niekoľko plátkov jabĺk a 1 vetvičku rozmarínu.

  4. Váky vákuovo uzavrite a vložte ich na 2 hodiny do sous vide nádoby. Je dôležité, aby boli vrecká úplne ponorené.

  5. Keď uplynie čas varenia, vyberte vrecká z vody.

  6. Rozohrejte panvicu s 1-2 lyžicami oleja na stredne vysokom ohni. Pridajte do panvice bravčové kotlety, jablko a rozmarín a opečte ich z oboch strán dozlatista.

  7. Nechajte plátky odpočívať asi 5 minút a potom podávajte s uvareným jablkom a rozmarínom.

  8. Dobrú chuť!