Pór zabalený v parmskej šunke s horčicovou vinegretou, pripravený metódou sous vide

sous-vide-porehagyma-parmai-sonkaban

Autor: sousvidehungary.hu

Rolky s parmskou šunkou a pórom sú rýchlym a jednoduchým jedlom, ktoré sa dá pripraviť spoločne, a skvelým predjedlom, ktoré si získa srdce každého hosťa pri večeri. Keď sa nad tým zamyslíte, čerstvo orestovaný pór, údená šunka a sladkokyslá vinaigrette spolu vytvárajú jedinečnú chuťovú kombináciu, ktorú je veľmi zriedkavé nájsť. Skutočná kulinárska kuriozita.

Zloženie

  • 3 stredne veľké póry, iba biele časti (asi 12 cm dlhé).

  • 4 plátky parmskej šunky

  • 1 polievková lyžica pečeného cesnakového pyré

  • 2 polievkové lyžice medovo-horčicového vinaigrette

  • Soľ a korenie podľa chuti

Na omáčku:

  • 2 čajové lyžičky medu

  • 2 čajové lyžičky horčice

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy

  • 1 čajová lyžička balzamikového octu

  • biele korenie

  • soľ

Príprava

  1. Najprv si pripravte omáčku. V malej miske zmiešajte med a horčicu, potom pridajte citrónovú šťavu, štipku soli a trochu bieleho korenia.

  2. Pomaly pridávajte olivový olej a dobre premiešajte, potom pridajte balzamikový ocot.

  3. Keď je vinaigrette hotový, nechajte ho odpočívať v chladničke.

  4. Potom predhrejte vodný kúpeľ na 88 °C.

  5. Na pracovnú plochu položte 3 listy fólie, jeden na druhý, a vytlačte všetky vzduchové bubliny.

  6. Plátky parmskej šunky poukladajte na alobal tak, aby sa okraje prekrývali.

  7. Pór osoľte, okoreňte a obaľte v cesnakovom pyré.

  8. Pór poukladajte na šunku do trojuholníka a potom pevne zabaľte do alobalu.

  9. Hotovú šunkovú rolku opatrne vložte do vrecka a vákuovo ho uzavrite .

  10. Vložte do sous vide na 1 hodinu.

  11. Keď uplynie čas, opatrne vyberte rolku z vrecka a nechajte ju 5 minút vychladnúť.

  12. Na rozpálenej panvici skaramelizujte každú stranu rolky dozlatista.

  13. Podávajte s dresingom a trochou šalátu.