Autor: sousvidehungary.hu
Rolky s parmskou šunkou a pórom sú rýchlym a jednoduchým jedlom, ktoré sa dá pripraviť spoločne, a skvelým predjedlom, ktoré si získa srdce každého hosťa pri večeri. Keď sa nad tým zamyslíte, čerstvo orestovaný pór, údená šunka a sladkokyslá vinaigrette spolu vytvárajú jedinečnú chuťovú kombináciu, ktorú je veľmi zriedkavé nájsť. Skutočná kulinárska kuriozita.
Zloženie
- 3 stredne veľké póry, iba biele časti (asi 12 cm dlhé).
- 4 plátky parmskej šunky
- 1 polievková lyžica pečeného cesnakového pyré
- 2 polievkové lyžice medovo-horčicového vinaigrette
- Soľ a korenie podľa chuti
Na omáčku:
- 2 čajové lyžičky medu
- 2 čajové lyžičky horčice
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička balzamikového octu
- biele korenie
- soľ
Príprava
- Najprv si pripravte omáčku. V malej miske zmiešajte med a horčicu, potom pridajte citrónovú šťavu, štipku soli a trochu bieleho korenia.
- Pomaly pridávajte olivový olej a dobre premiešajte, potom pridajte balzamikový ocot.
- Keď je vinaigrette hotový, nechajte ho odpočívať v chladničke.
- Potom predhrejte vodný kúpeľ na 88 °C.
- Na pracovnú plochu položte 3 listy fólie, jeden na druhý, a vytlačte všetky vzduchové bubliny.
- Plátky parmskej šunky poukladajte na alobal tak, aby sa okraje prekrývali.
- Pór osoľte, okoreňte a obaľte v cesnakovom pyré.
- Pór poukladajte na šunku do trojuholníka a potom pevne zabaľte do alobalu.
- Hotovú šunkovú rolku opatrne vložte do vrecka a vákuovo ho uzavrite .
- Vložte do sous vide na 1 hodinu.
- Keď uplynie čas, opatrne vyberte rolku z vrecka a nechajte ju 5 minút vychladnúť.
- Na rozpálenej panvici skaramelizujte každú stranu rolky dozlatista.
- Podávajte s dresingom a trochou šalátu.