Bravčové brucho pripravené metódou sous vide – Veľký návrat

Sous vide sertés hasaalja – A nagy visszatérő

Autor: sousvidehungary.hu

Táto lahôdka sa na stole podáva len zriedka a samozrejme na to existuje dôvod. Dôvodom nie je jej cena, pretože sviečková je jedným z najdostupnejších druhov mäsa. Skôr je to preto, že príprava sviečkovice si vyžaduje trpezlivosť. V minulosti sa všetko robilo pokojnejšie, ale keďže svet sa stal uponáhľanejším, táto mäkká, šťavnatá a šťavnatá lahôdka vyšla z módy. Tajomstvo dobrej sviečkovice samozrejme spočíva v tom, že sa musí pripravovať pomaly, pri nízkej teplote. Inými slovami, Boh ju stvoril pre potešenie. Je čas ju znovu objaviť!

Zloženie:

  • 1 kg bravčovej brušiny alebo sviečkovice

  • 2 litre vody

  • 100 g soli

  • koreniny

Príprava:

  1. Pridajte soľ do vody a miešajte, kým sa nerozpustí.

  2. Vložte bravčové mäso do roztoku tak, aby bolo úplne ponorené. Nechajte ho tam 6 hodín.

  3. Predhrejte sous vide kúpeľ na 64 °C.

  4. Vyberte bravčové mäso z nálevu a vložte ho do vákuového vrecka .

  5. Vložte bylinky do vákuového vrecka spolu s mäsom. Napríklad šalvia alebo tymian dodajú bravčovému mäsu skvelú chuť. Po dochutení vrecko uzavrite .

  6. Vložte vrecko na 24 hodín do vodného kúpeľa.

  7. Vyberte bravčové mäso z vrecka a osušte ho papierovými utierkami.

  8. Preložte bravčové mäso na plech, potom naň položte ďalší plech a závažie. Dajte do chladničky aspoň na 6 hodín (alebo cez noc).

  9. Vyberte bravčové mäso z dvoch plechov a nakrájajte ho na plátky široké asi dva prsty, podľa chuti.

  10. Na panvici opečieme mäso na troche oleja niekoľko minút z oboch strán, kým nebude chrumkavé a zlatisté.

Dobrú chuť!