Autor: sousvidehungary.hu
Táto lahôdka sa na stole podáva len zriedka a samozrejme na to existuje dôvod. Dôvodom nie je jej cena, pretože sviečková je jedným z najdostupnejších druhov mäsa. Skôr je to preto, že príprava sviečkovice si vyžaduje trpezlivosť. V minulosti sa všetko robilo pokojnejšie, ale keďže svet sa stal uponáhľanejším, táto mäkká, šťavnatá a šťavnatá lahôdka vyšla z módy. Tajomstvo dobrej sviečkovice samozrejme spočíva v tom, že sa musí pripravovať pomaly, pri nízkej teplote. Inými slovami, Boh ju stvoril pre potešenie. Je čas ju znovu objaviť!
Zloženie:
- 1 kg bravčovej brušiny alebo sviečkovice
- 2 litre vody
- 100 g soli
- koreniny
Príprava:
- Pridajte soľ do vody a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Vložte bravčové mäso do roztoku tak, aby bolo úplne ponorené. Nechajte ho tam 6 hodín.
- Predhrejte sous vide kúpeľ na 64 °C.
- Vyberte bravčové mäso z nálevu a vložte ho do vákuového vrecka .
- Vložte bylinky do vákuového vrecka spolu s mäsom. Napríklad šalvia alebo tymian dodajú bravčovému mäsu skvelú chuť. Po dochutení vrecko uzavrite .
- Vložte vrecko na 24 hodín do vodného kúpeľa.
- Vyberte bravčové mäso z vrecka a osušte ho papierovými utierkami.
- Preložte bravčové mäso na plech, potom naň položte ďalší plech a závažie. Dajte do chladničky aspoň na 6 hodín (alebo cez noc).
- Vyberte bravčové mäso z dvoch plechov a nakrájajte ho na plátky široké asi dva prsty, podľa chuti.
- Na panvici opečieme mäso na troche oleja niekoľko minút z oboch strán, kým nebude chrumkavé a zlatisté.
Dobrú chuť!