Stretnutie leta a zimy na tanieri.
Pre 4 osoby
- 1 zväzok (6-8 vetvičiek) tymianu, nadrobno nasekaného
- 4 vetvičky rozmarínových lístkov, nadrobno nasekané
- 4-6 strúčikov cesnaku, ošúpaných a roztlačených
- 2 čajové lyžičky (10 ml) košer soli,
- 1 čajová lyžička (5 ml) hrubého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička (5 ml) mletého tymianu
- 1 čajová lyžička (5 ml) cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička (5 ml) papriky
- 1 čajová lyžička (5 ml) mletého koriandra
- 1 čajová lyžička (5 ml) chilli prášku
- 2 polievkové lyžice (30 ml) zmäknutého masla alebo olivového oleja. Ale ghí/ghí je naozaj dobrá voľba
- 4 plátky rib-eye steaku s hrúbkou 3,8 cm
(Najlepšie kupujte grilované mäso z hovädzieho dobytka a odležané, pretože grilované mäso z dojníc nie je to pravé.)
Príprava:
1. Zohrejte vodu na požadovaný stupeň varenia.
(56,5 °C stredne prepečené, 60 °C stredne prepečené, 65,5 °C stredne prepečené.)
2. Zmiešajte ingrediencie v malej miske.
3. Rozotrite po povrchu mäsa a vmasírujte.
4. Mäso vložte jedno po druhom do vákuových vreciek , vákuovo uzavrite a uzavrite.
5. Vložte do vody, ktorá už má správnu teplotu, a varte metódou sous vide aspoň 1,5 hodiny, ale maximálne 8 hodín (čím dlhšie, tým lepšie pre menej mastné a tuhšie mäso, ako je väčšina nezrejúceho maďarského hovädzieho mäsa ).
6. Vyberte vrecká z vody.
7. Predhrejte panvicu alebo gril na vysokú teplotu.
8. Vyberte mäso z vrecúšok, osušte ho papierovou utierkou a potom ho opekajte 10 – 20 sekúnd z každej strany.
9. Dobrú chuť!