Sous Vide na grilovacej ploche

Sous Vide rostélyos grillen

Stretnutie leta a zimy na tanieri.

Pre 4 osoby

  • 1 zväzok (6-8 vetvičiek) tymianu, nadrobno nasekaného
  • 4 vetvičky rozmarínových lístkov, nadrobno nasekané
  • 4-6 strúčikov cesnaku, ošúpaných a roztlačených
  • 2 čajové lyžičky (10 ml) košer soli,
  • 1 čajová lyžička (5 ml) hrubého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička (5 ml) mletého tymianu
  • 1 čajová lyžička (5 ml) cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička (5 ml) papriky
  • 1 čajová lyžička (5 ml) mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička (5 ml) chilli prášku
  • 2 polievkové lyžice (30 ml) zmäknutého masla alebo olivového oleja. Ale ghí/ghí je naozaj dobrá voľba
  • 4 plátky rib-eye steaku s hrúbkou 3,8 cm


(Najlepšie kupujte grilované mäso z hovädzieho dobytka a odležané, pretože grilované mäso z dojníc nie je to pravé.)

Príprava:


1. Zohrejte vodu na požadovaný stupeň varenia.
(56,5 °C stredne prepečené, 60 °C stredne prepečené, 65,5 °C stredne prepečené.)

2. Zmiešajte ingrediencie v malej miske.

3. Rozotrite po povrchu mäsa a vmasírujte.

4. Mäso vložte jedno po druhom do vákuových vreciek , vákuovo uzavrite a uzavrite.

5. Vložte do vody, ktorá už má správnu teplotu, a varte metódou sous vide aspoň 1,5 hodiny, ale maximálne 8 hodín (čím dlhšie, tým lepšie pre menej mastné a tuhšie mäso, ako je väčšina nezrejúceho maďarského hovädzieho mäsa ).

6. Vyberte vrecká z vody.

7. Predhrejte panvicu alebo gril na vysokú teplotu.

8. Vyberte mäso z vrecúšok, osušte ho papierovou utierkou a potom ho opekajte 10 – 20 sekúnd z každej strany.

9. Dobrú chuť!