Zapekaná zelená fazuľka metódou sous vide

sous-vide-rakott-zoldbab

Autor: sousvidehungary.hu

Ľahké a svieže zeleninové jedlo, ktoré sous vide prakticky pripraví za nás . Stačí nám stráviť pár minút prípravou ingrediencií a potom sa sous vide postará o všetko. Je ťažké pripraviť takúto zdravú večeru rýchlejšie!

Zloženie

  • 1/2 stredne veľkej šalotky, ošúpanej a nakrájanej na kocky
  • 300 g (2 šálky) čerstvých zelených fazúľ, nakrájaných na 2-3 cm kúsky
  • 100 ml kondenzovanej hubovej polievky
  • 1 vajce, dobre rozšľahané
  • 1/4 šálky (60 ml) panko strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 80 g konzervovanej vyprážanej cibule

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 85 °C.

  2. Všetky ingrediencie (okrem opraženej cibule!) vložte do vákuovo uzavretého vrecka . a masírujte, aby sa ingrediencie rovnomerne premiešali.

  3. Môže ísť do vákuového balenia , uzavrieť a vložiť na 2 hodiny do vody.

  4. Vyberte vrecko zo sous vide hrnca a lyžicou prelejte teplý guláš do servírovacej misky.

  5. Posypte chrumkavou cibuľkou navrch a podávajte.

Tip

  • Ak nechcete fazuľovú zapekanku zjesť hneď, ihneď po sous vide vložte vákuové vrecko na 20 minút do ľadového kúpeľa a potom do chladničky až na 48 hodín. Môžete ho zohriať tak, že vrecko na 30 minút vložíte späť do sous vide kúpeľa vyhriateho na 71 °C. Potom ihneď podávajte.