Bažantie prsia pripravené sous vide

sous-vide-facanmell

Autor: sousvidehungary.hu

Bohužiaľ, divina je na maďarských stoloch vzácnym hosťom, hoci zverina je takmer vo všetkých ohľadoch zdravšou alternatívou k našim domestikovaným zvieratám. Divina je menej tučná a má oveľa vyšší obsah bielkovín, vitamínov, stopových prvkov a ďalších živín. Bohužiaľ, ani bažantie prsia nepatria medzi lacné mäsá, ale občas, počas dovoleniek v stanoch, môžeme ochutnať túto lahôdku, ktorá sa v sous vide stane drobivou a šťavnatou.

Zloženie

  • 2 filety z bažantích pŕs
  • 50 g pancetty alebo mastnej slaniny
  • 1 vetvička tymianu
  • 100 g húb Girolles (ak nie sú k dispozícii, postačia akékoľvek lesné huby)
  • 50 g masla

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 62 °C.

  2. Vložte prsia bažanta, slaninu a vetvičky tymianu do vákuového vrecka a vákuovo ho uzavrite .

  3. Vložte do vodného kúpeľa na 35 minút. Uistite sa, že voda je neustále a úplne ponorená do vrecka.

  4. Keď uplynie čas, vyberte bažanta z vrecka a osušte ho papierovou utierkou.

  5. Vezmite panvicu a opečte bažanta kožou nadol do chrumkava.

  6. Znížte teplotu, pridajte huby a lyžicu masla. Nechajte maslo peniť a neustále ním potrieme bažanta a huby.

  7. Keď sú bažanti a huby opečené na masle, vyberte ich z panvice a nechajte ich 4-5 minút odpočívať.

  8. Podávajte s grilovanou zeleninou a pokvapkajte maslovou omáčkou, ktorá zostala v panvici.