Autor: sousvidehungary.hu
Bohužiaľ, divina je na maďarských stoloch vzácnym hosťom, hoci zverina je takmer vo všetkých ohľadoch zdravšou alternatívou k našim domestikovaným zvieratám. Divina je menej tučná a má oveľa vyšší obsah bielkovín, vitamínov, stopových prvkov a ďalších živín. Bohužiaľ, ani bažantie prsia nepatria medzi lacné mäsá, ale občas, počas dovoleniek v stanoch, môžeme ochutnať túto lahôdku, ktorá sa v sous vide stane drobivou a šťavnatou.
Zloženie
- 2 filety z bažantích pŕs
- 50 g pancetty alebo mastnej slaniny
- 1 vetvička tymianu
- 100 g húb Girolles (ak nie sú k dispozícii, postačia akékoľvek lesné huby)
- 50 g masla
Príprava
- Predhrejte sous vide na 62 °C.
- Vložte prsia bažanta, slaninu a vetvičky tymianu do vákuového vrecka a vákuovo ho uzavrite .
- Vložte do vodného kúpeľa na 35 minút. Uistite sa, že voda je neustále a úplne ponorená do vrecka.
- Keď uplynie čas, vyberte bažanta z vrecka a osušte ho papierovou utierkou.
- Vezmite panvicu a opečte bažanta kožou nadol do chrumkava.
- Znížte teplotu, pridajte huby a lyžicu masla. Nechajte maslo peniť a neustále ním potrieme bažanta a huby.
- Keď sú bažanti a huby opečené na masle, vyberte ich z panvice a nechajte ich 4-5 minút odpočívať.
- Podávajte s grilovanou zeleninou a pokvapkajte maslovou omáčkou, ktorá zostala v panvici.