Recept na morčací burger pripravený metódou sous-vide – takto bude drobivý a lahodný

Szaftos pulykaburger szezámmagos buciban, olvadt cheddar sajttal, friss paradicsommal, lilahagymával és ropogós salátával, fa vágódeszkán tálalva, háttérben grillel.

Morčací burger pripravený metódou sous-vide – šťavnatejší ako kedykoľvek predtým

Hamburgery sú obľúbené u mnohých, najmä v lete, keď je grilovanie neodmysliteľnou súčasťou víkendov. Ak však chcete zdravšiu a ľahšiu alternatívu ku klasickej hovädzej verzii, potom je morčací burger perfektnou voľbou. Hoci sa o morčacom mäse často hovorí, že je suchšie, pri príprave pomocou technológie sous-vide sú burgery zaručene šťavnaté a chutné .

Prečo sa to oplatí vyskúšať?

  • Zdravšia alternatíva – menej tuku a kalórií ako hovädzí burger.

  • Výhody sous-vide nádrže – morka bude šťavnatá, krehká a dokonale prepečená.

  • Bohaté korenie – čerstvé bylinky a worcesterská omáčka zvýrazňujú chuť.

  • Skutočná klasika – každý ju miluje a dá sa spestriť rôznymi prílohami.

Ingrediencie (na 6 burgerov)

  • 750 g chudého mletého morčacieho mäsa

  • 16 rozdrvených maslových sušienok

  • 2 a 1/2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej bazalky

  • 1/2 polievkovej lyžice worcesterskej omáčky

  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku

  • 1 veľké vajce

  • 6 čajových lyžičiek extra panenského olivového oleja

  • 6 žemlí na hamburgery (biele alebo celozrnné, opečené)

  • 6 plátkov paradajok

  • 6 veľkých listov ľadového šalátu

  • 6 plátkov syra čedar (voliteľné)

Príprava krok za krokom

1. Príprava sous-vide nádrže

Nastavte spotrebič na 64 °C .

2. Príprava mäsových guliek

Vo veľkej mise zmiešajte morčacie mäso, drvené krekry, petržlenovú vňať, bazalku, worcesterskú omáčku, cesnakový prášok a vajcia.

3. Tvarovanie a chladenie

Rozdeľte cesto na 6 rovnakých placiek. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryte alobalom a nechajte 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

4. Vákuovanie a varenie metódou sous-vide

Vložte maximálne 2 placky do samostatných vákuových vreciek a uzavrite ich vákuovačom . Varte vo vodnom kúpeli 1 hodinu a 15 minút .

5. Opekanie

Po uvarení vyberte burgre z vrecka, zlejte vývar a osušte ich. V liatinovej panvici rozohrejte olivový olej na vysokej teplote a burgre opekajte približne 45 sekúnd z každej strany, aby ste získali peknú kôrku.

6. Kompilácia

Naplňte čerstvo opečené žemle mäsovými plackami, paradajkami, ľadovým šalátom a syrom (ak používate).

Tip na servírovanie

  • Ako prílohu môžete podávať pečené sladké zemiaky s majonézou zo sladového octu .

  • Burger môžete ozdobiť karamelizovanou cibuľou alebo plátkami avokáda.

  • Ak chcete pikantnejšiu chuť, pridajte jalapeño alebo chilli omáčku.