Trhané bravčové mäso metódou sous vide

sous-vide-pulled-pork

Autor: sousvidehungary.hu

„Trhané bravčové plece“, krehké a šťavnaté bravčové plece, ktoré sa zrodilo v južných štátoch USA, sa do Maďarska dostalo len pred niekoľkými rokmi, kde si maďarská kuchyňa, ktorá je obľúbená pri bravčovom mäse, tento pomaly pečený a údený zázrak okamžite vzala k srdcu. Toto skutočné grilované jedlo, obľúbené u mladých aj starých, odvtedy víťazoslávne pochoduje maďarskými grilovacími párty, nehovoriac o svete najlepšieho pouličného jedla. Poďme na to!

Zloženie

  • 1 bravčové plece

  • 50 g červenej papriky (sladkej ušľachtilej)

  • 50 g hnedého cukru

  • 35 g soli

  • 4 g čierneho korenia

  • 24 g cesnakového prášku

  • 12 g oregana

  • 4 g mletej čili papričky

  • 100 g BBQ omáčky

Príprava

  1. Bravčové plece umyte a osušte.

  2. Zmiešajte marinádu: soľ, papriku, cukor, korenie, cesnakový prášok, oregano a čili. Zmes rozomelte na prášok.

  3. Plece dôkladne potrite marinádou a uistite sa, že sa dostane všade.

  4. Mäso sa potom môže vložiť do vákuového vrecka a po vákuovaní sa varí metódou sous vide 22 hodín pri teplote 74 °C.

  5. Vyberte, osušte, položte na grilovaciu mriežku a pečte v predhriatej rúre na 150 stupňov, kým zvonku nezhnednú.

  6. Keď je to hotové, môžete ho nakrájať, nakrájať na plátky a podávať. Pred podávaním pridajte BBQ omáčku.

  7. Nebeské!