Autor: sousvidehungary.hu
„Trhané bravčové plece“, krehké a šťavnaté bravčové plece, ktoré sa zrodilo v južných štátoch USA, sa do Maďarska dostalo len pred niekoľkými rokmi, kde si maďarská kuchyňa, ktorá je obľúbená pri bravčovom mäse, tento pomaly pečený a údený zázrak okamžite vzala k srdcu. Toto skutočné grilované jedlo, obľúbené u mladých aj starých, odvtedy víťazoslávne pochoduje maďarskými grilovacími párty, nehovoriac o svete najlepšieho pouličného jedla. Poďme na to!
Zloženie
- 1 bravčové plece
- 50 g červenej papriky (sladkej ušľachtilej)
- 50 g hnedého cukru
- 35 g soli
- 4 g čierneho korenia
- 24 g cesnakového prášku
- 12 g oregana
- 4 g mletej čili papričky
- 100 g BBQ omáčky
Príprava
- Bravčové plece umyte a osušte.
- Zmiešajte marinádu: soľ, papriku, cukor, korenie, cesnakový prášok, oregano a čili. Zmes rozomelte na prášok.
- Plece dôkladne potrite marinádou a uistite sa, že sa dostane všade.
- Mäso sa potom môže vložiť do vákuového vrecka a po vákuovaní sa varí metódou sous vide 22 hodín pri teplote 74 °C.
- Vyberte, osušte, položte na grilovaciu mriežku a pečte v predhriatej rúre na 150 stupňov, kým zvonku nezhnednú.
- Keď je to hotové, môžete ho nakrájať, nakrájať na plátky a podávať. Pred podávaním pridajte BBQ omáčku.
- Nebeské!