Filet z lososa so špenátom v krémovej chrenovej omáčke pripravený metódou sous vide

sous-vide-lazac-spenottal

Autor: sousvidehungary.hu

Losos s kôprom a špenátom si už vyslúžil miesto na vrchole rebríčka lososových jedál. Spolu, poliate lahodnou, krémovou chrenovou omáčkou, sľubujú poriadnu chuťovú orgiu. Obzvlášť zaujímavé je, že v tomto prípade lososa po osmažení netreba šúpať, môže sa podávať tak, ako je, maslovo mäkký. Samozrejme, ak ho chcete vyprážať, môžete tak urobiť.

Zloženie

  • 4 filety z lososa (približne 100 – 120 g každý)

  • 1-2 polievkové lyžice olivového oleja

  • 2 vetvičky kôpru

  • 500 g čerstvého špenátu

  • 50 g masla

  • soľ

  • korenie

Na omáčku:

  • 150 ml krému

  • 40 g chrenovej smotany

  • 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

  • Soľ, biele korenie

Príprava

  1. Lososa umyte, osušte, potrite olivovým olejom a jemne osoľte.

  2. Kôpor umyjeme, utrieme dosucha a položíme na filety.

  3. Vložte kúsky ryby s kôprom do vákuového vrecka a uistite sa, že sa filety neprekrývajú. Vrecko vákuovo uzavrite .

  4. Predhrejte sous vide nádobu na 48 °C a vložte do nej rybu na 40 minút.

  5. Medzitým si umyte a nakrájajte špenát a nechajte ho vysušiť.

  6. V hrnci roztopte maslo a dochuťte trochou soli a korenia.

  7. Pridajte špenát a duste prikryté niekoľko minút. Po 1-2 minútach otočte a pokračujte v dusení ďalších niekoľko minút.

  8. Na omáčku priveďte ingrediencie do varu v malom hrnci, varte 1-2 minúty na miernom ohni a potom dochuťte soľou a korením.

  9. Filety opatrne vyberte z vákuového vrecka a podávajte so špenátom a omáčkou.

  10. Ako prílohu pridajte cestoviny alebo zemiaky.