Autor: sousvidehungary.hu
Losos s kôprom a špenátom si už vyslúžil miesto na vrchole rebríčka lososových jedál. Spolu, poliate lahodnou, krémovou chrenovou omáčkou, sľubujú poriadnu chuťovú orgiu. Obzvlášť zaujímavé je, že v tomto prípade lososa po osmažení netreba šúpať, môže sa podávať tak, ako je, maslovo mäkký. Samozrejme, ak ho chcete vyprážať, môžete tak urobiť.
Zloženie
- 4 filety z lososa (približne 100 – 120 g každý)
- 1-2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 vetvičky kôpru
- 500 g čerstvého špenátu
- 50 g masla
- soľ
- korenie
Na omáčku:
- 150 ml krému
- 40 g chrenovej smotany
- 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- Soľ, biele korenie
Príprava
- Lososa umyte, osušte, potrite olivovým olejom a jemne osoľte.
- Kôpor umyjeme, utrieme dosucha a položíme na filety.
- Vložte kúsky ryby s kôprom do vákuového vrecka a uistite sa, že sa filety neprekrývajú. Vrecko vákuovo uzavrite .
- Predhrejte sous vide nádobu na 48 °C a vložte do nej rybu na 40 minút.
- Medzitým si umyte a nakrájajte špenát a nechajte ho vysušiť.
- V hrnci roztopte maslo a dochuťte trochou soli a korenia.
- Pridajte špenát a duste prikryté niekoľko minút. Po 1-2 minútach otočte a pokračujte v dusení ďalších niekoľko minút.
- Na omáčku priveďte ingrediencie do varu v malom hrnci, varte 1-2 minúty na miernom ohni a potom dochuťte soľou a korením.
- Filety opatrne vyberte z vákuového vrecka a podávajte so špenátom a omáčkou.
- Ako prílohu pridajte cestoviny alebo zemiaky.