Taco s hovädzím kolenom adobo pripravené metódou sous vide

sous-vide-adobo-marhalabszar-taco

Autor: sousvidehungary.hu

„Adobo“ je obľúbená španielska a portugalská marináda vyrobená z papriky, oregana a cesnaku, pôvodne používaná na konzervovanie mäsa. Dnes sa používa v mnohých variáciách od Filipín cez Portoriko až po Uruguaj, pričom všetky sú založené na miestnych charakteristikách a ingredienciách. Zamatovo mäkká hovädzia stopka pripravená metódou sous vide v marináde adobo je skutočným latinskoamerickým majstrovským dielom.

Zloženie

  • 1,2 kilogramu hovädzej stopky

  • 200 g Chipotle v omáčke Adobo (z konzervy)

  • 2 čajové lyžičky vločiek ancho chilli

  • 2 čajové lyžičky vločiek chilli papričky Arbol

  • 100 ml piva

  • 2 strúčiky rozdrveného cesnaku

  • 1 čajová lyžička morskej soli

  • 100 ml hovädzieho vývaru

  • 8-12 kukuričných tortill

  • koriander

  • 1 červená cibuľa, nadrobno nakrájaná

  • 1 limetka

Príprava

  1. Vložte kúsky hovädzej stopky do vákuového vrecka s približne 3/4 konzervovaného chipotle v adobo a chilli vločkami, cesnakom a soľou.

  2. Vákuovo uzavrite a vložte do sous vide vodného kúpeľa na 14 hodín pri teplote 85 °C.

  3. Keď je hovädzie mäso hotové, vyberte ho z vrecúšok a vložte do hrnca s hrubým dnom. Pridajte zvyšné chipotle do adoba, hovädzieho vývaru, piva a varte na vysokom ohni asi 10 minút, kým sa hovädzie mäso nezačne rozpadať.

  4. Červenú cibuľu nakrájajte na kocky a odložte bokom.

  5. Kukuričné ​​tacos ohrievajte z oboch strán na panvici (1 a 1/2 minúty).

  6. Šťavnaté mäso podávajte na teplých tacos, posypané červenou cibuľou, koriandrom a klinom čerstvej limetky.