Ak si si myslel, že len zložité veci stoja za to.
Varenie metódou sous vide nie je len metóda varenia na prípravu mäsa. Je tiež vynikajúca na prípravu zeleniny a ovocia.
Tu je recept na to, ako si z čerstvých broskýň pripraviť michelinský dezert.
Zloženie:
- Rozštvrtené, vykôstkované broskyne
- ½ šálky vody
- ½ šálky cukru
- ⅓ šálky koňaku alebo brandy
Príprava:
1. Nastavte SousVide Supreme na 82 °C
2. V malom hrnci priveďte vodu a cukor do varu a často miešajte. Sirup odstavte z ohňa a nechajte ho vychladnúť. Potom vmiešajte alkohol a odložte bokom, kým ho nebudete používať.
3. Kúsky broskýň vložte do vákuového vrecka a zalejte ich sirupom. Vrecko veľmi opatrne povysávajte . Ak je to možné, zabráňte vniknutiu tekutiny do vákuovača. V takýchto prípadoch môže byť riešením naplnené vrecko namočte do vody, aby ste vytlačili vzduch, a potom ihneď uzavrite ústie vrecka.
4. Vložte vrecko do zariadenia Sous Vide Supreme zohriateho na 82 °C na 30 – 40 minút.
5. Po vybratí zo sous vide kúpeľa ihneď ochlaďte v studenej alebo ľadovej vode.
6. Ak chcete, odstráňte šupku, ale nie je to potrebné.
7. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou.