Broskyne varené metódou sous vide

Sous Vide őszibarack

Ak si si myslel, že len zložité veci stoja za to.

Varenie metódou sous vide nie je len metóda varenia na prípravu mäsa. Je tiež vynikajúca na prípravu zeleniny a ovocia.
Tu je recept na to, ako si z čerstvých broskýň pripraviť michelinský dezert.


Zloženie:

  • Rozštvrtené, vykôstkované broskyne
  • ½ šálky vody
  • ½ šálky cukru
  • ⅓ šálky koňaku alebo brandy

Príprava:


1. Nastavte SousVide Supreme na 82 °C

2. V malom hrnci priveďte vodu a cukor do varu a často miešajte. Sirup odstavte z ohňa a nechajte ho vychladnúť. Potom vmiešajte alkohol a odložte bokom, kým ho nebudete používať.

3. Kúsky broskýň vložte do vákuového vrecka a zalejte ich sirupom. Vrecko veľmi opatrne povysávajte . Ak je to možné, zabráňte vniknutiu tekutiny do vákuovača. V takýchto prípadoch môže byť riešením naplnené vrecko namočte do vody, aby ste vytlačili vzduch, a potom ihneď uzavrite ústie vrecka.

4. Vložte vrecko do zariadenia Sous Vide Supreme zohriateho na 82 °C na 30 – 40 minút.

5. Po vybratí zo sous vide kúpeľa ihneď ochlaďte v studenej alebo ľadovej vode.

6. Ak chcete, odstráňte šupku, ale nie je to potrebné.

7. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou.