Hovädzie pečené sous vide so salsou z rukoly a brokolicou

Sous Vide marhasült rukkola salsával és brocollival

Autor: sousvidehungary.hu

Môže byť pečené hovädzie mäso „ľahké“? Tento recept sa o to aspoň pokúša. S grilovanou brokolicou a rukolovou salsou sa známe pečené hovädzie mäso dostáva na scénu v pre nás úplne nezvyčajnej kombinácii. Môže byť rare, medium alebo well done podľa chuti, ale s týmito sviežimi a pikantnými prílohami bude výnimočné.

Zloženie

Hovädzie mäso:

  • 600-700 g hovädzej kýty
  • 1 polievková lyžica celozrnnej alebo dijonskej horčice
  • Štipka morskej soli

Salsa verde z rukoly:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malá šalotka, nakrájaná na malé kocky
  • 50 g umytej rukoly
  • 10 g iných byliniek, ako je bazalka a petržlenová vňať.
  • 3 filety z ančovičiek
  • 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja

Brokolica:

  • 150 g mladej brokolice
  • Olivový olej
  • Štipka čierneho korenia

Príprava

  1. Nastavte teplotu sous vide na 54 °C. Vložte hovädzie mäso do vákuového vrecka, uzavrite ho a nechajte vo vodnom kúpeli 4,5 hodiny. Získate tak stredne prepečené hovädzie mäso. Ak chcete, aby bolo hovädzie mäso dobre prepečené, zvýšte teplotu.

  2. Po 4,5 hodinách mäso vyberte a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu. Potrite 1 polievkovou lyžicou dijonskej horčice a štipkou morskej soli. Vložte do ďalšieho vákuového vrecka a vráťte do vodného kúpeľa na ďalších 5 hodín.

  3. Keď je hovädzie mäso takmer hotové, pripravte si salsu.

  4. Šalotku, cesnak a potom pridané ančovičky rozmixujte v kuchynskom robote na pyré.

  5. Potom pridajte rukolu a bylinky a roztlačte ich. Zmes dajte do malej misky, pridajte olivový olej a červený vínny ocot.

  6. Keď je hovädzie mäso hotové, vyberte ho z vrecka a osušte.

  7. Predhrejte panvicu (alebo gril) a opečte mäso zo všetkých strán do chrumkava. Potom odložte.

  8. Pridajte k brokolici trochu olivového oleja a mletého korenia a potom ju grilujte niekoľko minút.

  9. Mäso nakrájajte na tenké plátky, pridajte grilovanú brokolicu a pokvapkajte pikantnou a korenistou salsou verde.