Autor: sousvidehungary.hu
Králik je vždy výzvou. Toto veľmi krehké a krehké mäso je citlivé na presné teploty aj časy varenia. Sous vide tento problém rieši, už sa nemusíte obávať, že králičie mäso vyschne alebo stvrdne. So sous vide, viac ako s ničím iným, králika nepokazíte. Králičie stehno sous vide v oleji bude rovnako šťavnaté a krehké, ako keby ho pripravil skúsený majster šéfkuchár.
Zloženie
- 4 králičie stehná (cca 400 g)
- 2 vetvičky tymianu, nadrobno nasekané
- 1 vetvička rozmarínu, nadrobno nasekaná
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 15 g soli
Príprava
- Zmiešajte soľ s nasekanými bylinkami a cesnakom a potom zmes korenia vmasírujte do králičích stehienok.
- Vložte králika do chladničky a nechajte ho odstáť 6 hodín.
- Potom stehná vyberte z chladničky a utrite ich od slanej a pikantnej marinády.
- Predhrejte sous vide na 75 °C.
- Králičie stehná zabalte do vákuového vrecka. s trochou oleja. Utesnite vákuovým strojom .
- Vložte vrecko do vodného kúpeľa a nechajte ho tam pôsobiť 8 hodín.
- Keď sú stehná hotové, vyberte ich z vrecka a podávajte. Pre tých odvážnejších je možné ich opatrne opečiť do svetlohnedej kôrky.