Ako sa sous vide pripravuje králičie stehno?

Hogyan szuvidáljuk a nyúlcombot?

Autor: sousvidehungary.hu

Králik je vždy výzvou. Toto veľmi krehké a krehké mäso je citlivé na presné teploty aj časy varenia. Sous vide tento problém rieši, už sa nemusíte obávať, že králičie mäso vyschne alebo stvrdne. So sous vide, viac ako s ničím iným, králika nepokazíte. Králičie stehno sous vide v oleji bude rovnako šťavnaté a krehké, ako keby ho pripravil skúsený majster šéfkuchár.

Zloženie

  • 4 králičie stehná (cca 400 g)
  • 2 vetvičky tymianu, nadrobno nasekané
  • 1 vetvička rozmarínu, nadrobno nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 15 g soli

Príprava

  1. Zmiešajte soľ s nasekanými bylinkami a cesnakom a potom zmes korenia vmasírujte do králičích stehienok.
  2. Vložte králika do chladničky a nechajte ho odstáť 6 hodín.
  3. Potom stehná vyberte z chladničky a utrite ich od slanej a pikantnej marinády.
  4. Predhrejte sous vide na 75 °C.
  5. Králičie stehná zabalte do vákuového vrecka. s trochou oleja. Utesnite vákuovým strojom .
  6. Vložte vrecko do vodného kúpeľa a nechajte ho tam pôsobiť 8 hodín.
  7. Keď sú stehná hotové, vyberte ich z vrecka a podávajte. Pre tých odvážnejších je možné ich opatrne opečiť do svetlohnedej kôrky.