Husacie stehno pripravené sous vide

Sous Vide libacomb

Autor: Sándor Csíki


Príprava dokonalého husacieho stehna (kačacieho, morčacieho atď.) začína tvarovaním a solením. Počas tvarovania stehien sa odreže prebytočná koža a tuk. Stehno sa vytvaruje do pekného tvaru a potom sa dôkladne osolí hrubou morskou soľou. Osolené stehná vložíme do misky alebo taniera a pridáme trochu rozmarínu. Necháme prikryté odstáť v chladničke jeden deň. Počas tejto doby soľ príjemne presiakne mäso. (Ďalšie solenie už nie je potrebné.)

SousVide Supreme: Vložte solené stehná do misky alebo na tanier a pridajte trochu rozmarínu.

Po uplynutí doby solenia zmyte soľ zo stehien veľkým množstvom studenej tečúcej vody a mäso osušte papierovou utierkou. Takto pripravené mäso sa vákuovo balí s husacou masťou a korením podľa chuti. zblízka a sous vide.

Dodávateľom zariadení SousVide Supreme je spoločnosť SousVide Hungary.
Husacie stehná som uchovával 20 hodín vo vzduchotesnom, uzavretom vákuovom vrecku vo vodnom kúpeli pri teplote 75 °C v sous vide prístroji.
SousVide Supreme: Pripravené mäso sa uzatvorí vo vákuovom vrecku s husacou masťou a korením podľa chuti a varí sa metódou sous-vide.
Pripravené mäso sa uzatvorí vo vákuovom vrecku s husacou masťou a korením podľa chuti a orestuje.

SousVide Supréme: Husacie stehná som uchovával vo vzduchotesnom, uzavretom vákuovom vrecku 20 hodín vo vodnom kúpeli s teplotou 75 °C v sous vide zariadení.
Husacie stehná som uchovával 20 hodín vo vzduchotesnom, uzavretom vákuovom vrecku vo vodnom kúpeli pri teplote 75 °C v sous vide prístroji.

SousVide Supreme: Pripravené mäso sa uzatvorí vo vákuovom vrecku s husacou masťou a korením podľa chuti a varí sa metódou sous-vide.



SousVide Supreme: Po 20 hodinách sa mäkké husacie stehná vyberú z vákuového vrecka a krátko sa opečú na panvici.
Po 20 hodinách sa mäkké husacie stehná vybraté z vákuového vrecka krátko opečú na panvici.

SousVide Supreme: Po 20 hodinách sa mäkké husacie stehná vyberú z vákuového vrecka a krátko sa opečú na panvici.



Prečo je to dokonalé?
Textúra a chuť husacieho stehna pripraveného v zariadení sous vide pri teplote 75 °C počas 20 hodín (kratšie pri mierne vyššej teplote) je vzrušujúca, skvelý zážitok, veľmi odlišný od toho, čo sa pripravuje varením do mäkka v polievkach alebo pečením nasucho v rúre. Vďaka sous vide si husacie stehno zachová svoju chuť, pričom sa stane šťavnatým a spoľahlivo mäkkým, parou drobivým. Chuť sa z neho nevyparí a koreniny ho len ešte viac obohatia. Dokonalé husacie stehno je dokonalým, novým zážitkom – a to všetko doma.

Perfektné husacie stehno sa dá pridať do dusenej kapusty, zemiakovej kaše, zemiakového šalátu, zemiakov s petržlenovou vňaťou a mnohých iných druhov zemiakov, ryže, listovej zeleniny a zeleniny.

Dusené husacie stehno so švábskym zemiakovým šalátom