Halibut restovaný na masle s chorizo-petržlenovou salsou a kaparami

Vajban szuvidált laposhal, chorizó-petrezselyem-kapribogyó salsával

Autor: sousvidehungary.hu

Halibut je gurmánske jedlo, najmä ak sa pripravuje metódou sous vide . Ale aj tí najskúsenejší fajnšmekeri budú milo prekvapení týmto receptom, ktorý obsahuje snehobiele filety z halibuta s nezvyčajnou salsou. Premýšľali sme, s čím by sme mohli túto chuťovú kombináciu prirovnať, ale naozaj nič sa nevyrovná. Je to jednoducho vynikajúce.

Zloženie

  • 4 x 350 g plátky halibuta

  • 150 g masla

  • Šťava z 1 citróna

  • 1 kocka kuracieho bujónu

  • 1 čajová lyžička sušeného kôpru

  • 25 g solených malých brusníc

  • 75 ml olivového oleja

  • 150 g pikantnej chorizo ​​klobásy - nakrájanej na kocky
  • 2 veľké zemiaky - nakrájané na kocky a blanšírované

  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate

  • 4 paradajky - rozštvrtené - zbavené semienok - nakrájané na kocky

  • 1 polievková lyžica jablčného octu

  • Maldonská morská soľ

  • biele korenie

Príprava

  1. Plátky halibuta poukladajte na tanier, osoľte a okoreňte bielym korením.

  2. V horúcej panvici roztopte maslo a za stáleho miešania ho nechajte zlatistohnednúť. Pridajte kôpor, citrónovú šťavu a rozdrvenú kocku bujónu.

  3. Omáčku miešajte do hladka, potom ju nechajte vychladnúť.

  4. Vložte ochutené plátky halibuta do vákuových vrecúšok a rovnomerne rozotrite omáčku.

  5. Vrecká uzavrite a varte metódou sous vide vo vode predhriatej na 56 °C 40 minút.

  6. Medzitým rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte chorizo ​​a pomaly vypustite tuk. Potom pridajte nakrájané paradajky a zemiaky, kapary, petržlenovú vňať, ocot a olivový olej. Salsu povarte na miernom ohni a pred podávaním nechajte vychladnúť.

  7. Keď je halibut uvarený, dochutíme ho podľa chuti a podávame so salsou.