Autor: sousvidehungary.hu
Halibut je gurmánske jedlo, najmä ak sa pripravuje metódou sous vide . Ale aj tí najskúsenejší fajnšmekeri budú milo prekvapení týmto receptom, ktorý obsahuje snehobiele filety z halibuta s nezvyčajnou salsou. Premýšľali sme, s čím by sme mohli túto chuťovú kombináciu prirovnať, ale naozaj nič sa nevyrovná. Je to jednoducho vynikajúce.
Zloženie
- 4 x 350 g plátky halibuta
- 150 g masla
- Šťava z 1 citróna
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 1 čajová lyžička sušeného kôpru
- 25 g solených malých brusníc
- 75 ml olivového oleja
- 150 g pikantnej chorizo klobásy - nakrájanej na kocky
- 2 veľké zemiaky - nakrájané na kocky a blanšírované
- 1 malý zväzok petržlenovej vňate
- 4 paradajky - rozštvrtené - zbavené semienok - nakrájané na kocky
- 1 polievková lyžica jablčného octu
- Maldonská morská soľ
- biele korenie
Príprava
- Plátky halibuta poukladajte na tanier, osoľte a okoreňte bielym korením.
- V horúcej panvici roztopte maslo a za stáleho miešania ho nechajte zlatistohnednúť. Pridajte kôpor, citrónovú šťavu a rozdrvenú kocku bujónu.
- Omáčku miešajte do hladka, potom ju nechajte vychladnúť.
- Vložte ochutené plátky halibuta do vákuových vrecúšok a rovnomerne rozotrite omáčku.
-
Vrecká uzavrite a varte metódou sous vide vo vode predhriatej na 56 °C 40 minút.
- Medzitým rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte chorizo a pomaly vypustite tuk. Potom pridajte nakrájané paradajky a zemiaky, kapary, petržlenovú vňať, ocot a olivový olej. Salsu povarte na miernom ohni a pred podávaním nechajte vychladnúť.
- Keď je halibut uvarený, dochutíme ho podľa chuti a podávame so salsou.