Autor: sousvidehungary.hu
Mnoho ľudí sa morčacine vyhýba, pretože toto inak krásne, čisté a chutné mäso sa dá ľahko sušiť tradičnými metódami. Nie však metódou sous vide . Vo vákuovej fólii si morčacie mäso zachováva vlhkosť aj chuť. Jednoducho sa nedá pokaziť.
Toto ľahké a zdravé talianske rizoto je skutočné letné rýchle jedlo, ktorého príprava metódou sous vide nezaberie veľa času, a to ani na dovolenke. Výsledok je vynikajúci, najmä vzhľadom na investovaný čas a energiu.
Zloženie
- 250 g vareného morčacieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 8-10 malých húb (najlepšie crimini), očistených a nakrájaných na plátky
- 1 malá červená cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na kocky
- 720 ml morčacieho alebo kuracieho vývaru
- 1 šálka (90 g) talianskej ryže Arborio
- 2 polievkové lyžice (30 ml) praženého mletého cesnaku z plechovky
- 2x1 čajová lyžička (5 ml) extra panenského olivového oleja
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu, iba lístky, nasekané
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1/3 šálky strúhaného syra Romano
Príprava
- Začnite tým, že na panvici orestujete morčacie mäso a 1 čajovú lyžičku olivového oleja.
- Keď mäso práve zbelie, zalejeme ho vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Ak voda dôjde, vrátime ju späť. Keď mäso zmäkne, odstavíme pokrievku, prebytočnú vodu vyvaríme, ale nezhnedne, necháme odpočívať.
- Nastavte vodný kúpeľ na 83 °C.
- Do panvice nalejte 1 čajovú lyžičku olivového oleja a zohrejte na strednom ohni.
- Na panvici opečte cibuľu a huby do jemnej hnedej farby.
- Vložte huby, cibuľu a všetky ostatné ingrediencie (ryžu, morčacie mäso, vývar, koreniny) do vákuového vrecka. jeden a utesnite ho vákuovým strojom .
( O vákuovom balení tekutín si môžete prečítať tu >> )
- Vložte vrecko do sous vide na 45 minút.
- Otvorte vrecko, ryžu premiešajte vidličkou a preložte do teplej misky.
- Vmiešajte syr a podávajte!