Rizoto s morčacím mäsom a hubami metódou sous vide

pulykas-gombas-sous-vide-rizotto

Autor: sousvidehungary.hu

Mnoho ľudí sa morčacine vyhýba, pretože toto inak krásne, čisté a chutné mäso sa dá ľahko sušiť tradičnými metódami. Nie však metódou sous vide . Vo vákuovej fólii si morčacie mäso zachováva vlhkosť aj chuť. Jednoducho sa nedá pokaziť.

Toto ľahké a zdravé talianske rizoto je skutočné letné rýchle jedlo, ktorého príprava metódou sous vide nezaberie veľa času, a to ani na dovolenke. Výsledok je vynikajúci, najmä vzhľadom na investovaný čas a energiu.

Zloženie

  • 250 g vareného morčacieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 8-10 malých húb (najlepšie crimini), očistených a nakrájaných na plátky
  • 1 malá červená cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 720 ml morčacieho alebo kuracieho vývaru
  • 1 šálka (90 g) talianskej ryže Arborio
  • 2 polievkové lyžice (30 ml) praženého mletého cesnaku z plechovky
  • 2x1 čajová lyžička (5 ml) extra panenského olivového oleja
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu, iba lístky, nasekané
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/3 šálky strúhaného syra Romano

Príprava

  1. Začnite tým, že na panvici orestujete morčacie mäso a 1 čajovú lyžičku olivového oleja.

  2. Keď mäso práve zbelie, zalejeme ho vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Ak voda dôjde, vrátime ju späť. Keď mäso zmäkne, odstavíme pokrievku, prebytočnú vodu vyvaríme, ale nezhnedne, necháme odpočívať.
  3. Nastavte vodný kúpeľ na 83 °C.

  4. Do panvice nalejte 1 čajovú lyžičku olivového oleja a zohrejte na strednom ohni.

  5. Na panvici opečte cibuľu a huby do jemnej hnedej farby.

  6. Vložte huby, cibuľu a všetky ostatné ingrediencie (ryžu, morčacie mäso, vývar, koreniny) do vákuového vrecka. jeden a utesnite ho vákuovým strojom .
    ( O vákuovom balení tekutín si môžete prečítať tu >> )

  7. Vložte vrecko do sous vide na 45 minút.

  8. Otvorte vrecko, ryžu premiešajte vidličkou a preložte do teplej misky.

  9. Vmiešajte syr a podávajte!