Autor: sousvidehungary.hu
Jahňacia panenka je klasické veľkonočné jedlo, ktoré tentoraz ponúkame v lieskovoorieškovom obale a s jogurtovou omáčkou. Nie je to každodenná kombinácia, ale keď sú sviatky, vyskúšajme ju! Samozrejme, táto kombinácia nie je tradičná, ale zdravý zelený kruh, a nie len tak hocijaký.
Zloženie
- 4 jahňacie rebrá s kosťou
- 1 malý zväzok pečených cherry paradajok
- 3 polievkové lyžice mätového jogurtu
- Mladá, krehká brokolica
- Listy detskej mäty
Uhorka
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička citrónového kari prášku
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1 polievková lyžica soli
Kôra
- 50 g chrumkavej panko strúhanky
- 25 g drvených arašidov
Príprava
- Predhrejte sous vide na 60 °C a rúru na 180 °C.
- Zmiešajte marinádu, obaľte ňou jahňacie mäso a potom ho vložte do vákuového vrecka .
- Jahňacie mäso opečte 2 hodiny, potom ho vyberte z vrecka a osušte.
- Rozohrejte panvicu na vysokom ohni a jahňacie mäso rýchlo opečte zo všetkých strán.
- Potom jahňacie mäso vyberte z panvice, posypte lieskovými orieškami a strúhankou a pečte v rúre 8 minút.
- Po vybratí jahňacieho mäsa z panvice v ňom podusíme brokolicu do chrumkava.
- Grilujte cherry paradajky, kým sa nezmäkčia.
- Vyberte jahňacie mäso z rúry a nechajte ho 5 minút odpočívať, potom ho nakrájajte a podávajte s brokolicou a cherry paradajkami.