Jahňacia panenka pripravená na kari sous vide s mätovým jogurtom a opečenými lieskovými orieškami

sous-vide-baranygerinc-joghurttal-es-mogyoroval

Autor: sousvidehungary.hu

Jahňacia panenka je klasické veľkonočné jedlo, ktoré tentoraz ponúkame v lieskovoorieškovom obale a s jogurtovou omáčkou. Nie je to každodenná kombinácia, ale keď sú sviatky, vyskúšajme ju! Samozrejme, táto kombinácia nie je tradičná, ale zdravý zelený kruh, a nie len tak hocijaký.

Zloženie

  • 4 jahňacie rebrá s kosťou
  • 1 malý zväzok pečených cherry paradajok
  • 3 polievkové lyžice mätového jogurtu
  • Mladá, krehká brokolica
  • Listy detskej mäty

Uhorka

  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1 čajová lyžička citrónového kari prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1 polievková lyžica soli

Kôra

  • 50 g chrumkavej panko strúhanky
  • 25 g drvených arašidov

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 60 °C a rúru na 180 °C.
  2. Zmiešajte marinádu, obaľte ňou jahňacie mäso a potom ho vložte do vákuového vrecka .
  3. Jahňacie mäso opečte 2 hodiny, potom ho vyberte z vrecka a osušte.
  4. Rozohrejte panvicu na vysokom ohni a jahňacie mäso rýchlo opečte zo všetkých strán.
  5. Potom jahňacie mäso vyberte z panvice, posypte lieskovými orieškami a strúhankou a pečte v rúre 8 minút.
  6. Po vybratí jahňacieho mäsa z panvice v ňom podusíme brokolicu do chrumkava.
  7. Grilujte cherry paradajky, kým sa nezmäkčia.
  8. Vyberte jahňacie mäso z rúry a nechajte ho 5 minút odpočívať, potom ho nakrájajte a podávajte s brokolicou a cherry paradajkami.