Autor: sousvidehungary.hu
Satay je vzrušujúca grilovacia omáčka na báze arašidov, ktorá k nám prišla z Indonézie. Je to skutočný virtuóz chuti: sladká a slaná zároveň, mierne pikantná a dokonca mierne kyslá. Každý, kto miluje príjemné prekvapenia, by ju určite mal vyskúšať. Napríklad v tejto lahodnej kombinácii s lososom. Sklamanie je vylúčené.
Zloženie
- 2 x 200 g filety z lososa
- 2 polievkové lyžice kešu satay omáčky.
- 1/2 limetky
- Čerstvý koriander
Kešu oriešky „Satay“
- 200 g práškového červeného kari korenia
- 100 g kokosového krému
- 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
- 200 g pražených kešu orieškov
- Koriander podľa chuti
- 250 ml vody
- 2 polievkové lyžice ázijského vývaru
- 50 g kečupu Manis (indonézska omáčka)
Príprava
- Nastavte vodný kúpeľ sous vide na 52 °C
- Na satay omáčku zmiešajte všetky ingrediencie a mixujte do hladka.
- Filety potrite 2 – 3 lyžicami satay omáčky a jednotlivo ich vložte do vákuových vrecúšok. a poďme to zatvoriť .
- Restujte 20 minút (alebo kým filety nezmäknú).
- Keď sú filety hotové, vyberte ich z vrecúšok, osušte ich a položte na kovový podnos.
- Lososa skaramelizujte flambovacou pištoľou, kým úplne neztmavne, potom pokvapkajte šťavou z polovice limetky a dochuťte podľa chuti.
- Podávajte s nakladanou uhorkou, praženými kešu orieškami a čerstvým koriandrom.