Opečený losos sous vide v kešu satay omáčke

perzselt-sous-vide-lazac-kesudios-satay-szoszban

Autor: sousvidehungary.hu

Satay je vzrušujúca grilovacia omáčka na báze arašidov, ktorá k nám prišla z Indonézie. Je to skutočný virtuóz chuti: sladká a slaná zároveň, mierne pikantná a dokonca mierne kyslá. Každý, kto miluje príjemné prekvapenia, by ju určite mal vyskúšať. Napríklad v tejto lahodnej kombinácii s lososom. Sklamanie je vylúčené.

Zloženie

  • 2 x 200 g filety z lososa
  • 2 polievkové lyžice kešu satay omáčky.
  • 1/2 limetky
  • Čerstvý koriander

Kešu oriešky „Satay“

  • 200 g práškového červeného kari korenia
  • 100 g kokosového krému
  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • 200 g pražených kešu orieškov
  • Koriander podľa chuti
  • 250 ml vody
  • 2 polievkové lyžice ázijského vývaru
  • 50 g kečupu Manis (indonézska omáčka)

Príprava

  1. Nastavte vodný kúpeľ sous vide na 52 °C
  2. Na satay omáčku zmiešajte všetky ingrediencie a mixujte do hladka.
  3. Filety potrite 2 – 3 lyžicami satay omáčky a jednotlivo ich vložte do vákuových vrecúšok. a poďme to zatvoriť .
  4. Restujte 20 minút (alebo kým filety nezmäknú).
  5. Keď sú filety hotové, vyberte ich z vrecúšok, osušte ich a položte na kovový podnos.
  6. Lososa skaramelizujte flambovacou pištoľou, kým úplne neztmavne, potom pokvapkajte šťavou z polovice limetky a dochuťte podľa chuti.
  7. Podávajte s nakladanou uhorkou, praženými kešu orieškami a čerstvým koriandrom.