Autor: sousvidehungary.hu
Harissa je severoafrická a tuniská zmes korenia, ktorej hlavné zložky sú v Maďarsku dobre známe: sladká a pikantná mletá paprika, čili, cesnak, mletá rasca a koriander. Ako je zrejmé zo zloženia, harissa je pikantná zmes korenia, hoci podľa maďarskej chuti by sme najbežnejšie zloženie harissy skôr nazvali mierne pikantným. Je to tak akurát k impozantne vyzerajúcemu, no mimoriadne krehkému morskému čertovi. To všetko spolu s hnedými krevetami s kaparami predstavuje skutočnú stredomorskú lahôdku na stole.
Zloženie
- 2 x 230 g filety z morského čertího
- 1 polievková lyžica korenia harissa
- 200 g hnedých kreviet
- 100 g masla
- 2 čajové lyžičky nasekaného kôpru
- 1/2 citróna
- 1 polievková lyžica nasekaných kapár
- Koreniaca soľ
Príprava
- Predhrejte sous vide na 52 °C
- Filety z morského čertík vložte do misky, osolte ich a posypte korením harissa.
- Filety vložte jednotlivo do vákuového vrecka a uzavrite .
- Restujte 15-20 minút. kým filet nie je pevný.
- Keď sú filety hotové, vyberte ich z vrecka a osušte papierovými utierkami.
- Rozohrejte panvicu, pridajte trochu oleja a rýchlo opečte filety z morského čertího mäsa z oboch strán. Keď sú filety pekne zhnednuté, vyberte ich z panvice a nechajte ich odpočívať.
- V tej istej panvici pokračujte s krevetami. Pridajte maslo a kapary a za stáleho miešania zohrievajte, kým maslo nezačne peniť. V tomto bode pridajte hnedé krevety. Pridajte čerstvý kôpor, citrónovú šťavu a korenie a podávajte s morským čertom.