Morský čert s harissou a hnedými krevetami dusenými na masle

harissa-fuszeres-ordoghal-vajban-parolt-barna-garnelaval

Autor: sousvidehungary.hu

Harissa je severoafrická a tuniská zmes korenia, ktorej hlavné zložky sú v Maďarsku dobre známe: sladká a pikantná mletá paprika, čili, cesnak, mletá rasca a koriander. Ako je zrejmé zo zloženia, harissa je pikantná zmes korenia, hoci podľa maďarskej chuti by sme najbežnejšie zloženie harissy skôr nazvali mierne pikantným. Je to tak akurát k impozantne vyzerajúcemu, no mimoriadne krehkému morskému čertovi. To všetko spolu s hnedými krevetami s kaparami predstavuje skutočnú stredomorskú lahôdku na stole.

Zloženie

  • 2 x 230 g filety z morského čertího
  • 1 polievková lyžica korenia harissa
  • 200 g hnedých kreviet
  • 100 g masla
  • 2 čajové lyžičky nasekaného kôpru
  • 1/2 citróna
  • 1 polievková lyžica nasekaných kapár
  • Koreniaca soľ

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 52 °C
  2. Filety z morského čertík vložte do misky, osolte ich a posypte korením harissa.
  3. Filety vložte jednotlivo do vákuového vrecka a uzavrite .
  4. Restujte 15-20 minút. kým filet nie je pevný.
  5. Keď sú filety hotové, vyberte ich z vrecka a osušte papierovými utierkami.
  6. Rozohrejte panvicu, pridajte trochu oleja a rýchlo opečte filety z morského čertího mäsa z oboch strán. Keď sú filety pekne zhnednuté, vyberte ich z panvice a nechajte ich odpočívať.
  7. V tej istej panvici pokračujte s krevetami. Pridajte maslo a kapary a za stáleho miešania zohrievajte, kým maslo nezačne peniť. V tomto bode pridajte hnedé krevety. Pridajte čerstvý kôpor, citrónovú šťavu a korenie a podávajte s morským čertom.