Autor: sousvidehungary.hu
Kuracie stehná obaľované v sójovej omáčke sú klasickým jedlom Ďalekého východu. Pripravujú sa v nespočetných podobách, z ktorých najznámejšia je pravdepodobne teriyaki. Tentoraz však ponúkame inú, vzácnejšiu verziu, ktorá namiesto cukru používa med a namiesto ryžového vína cesnak. A samozrejme, kuracie stehná sú pripravované metódou sous-vide , čo zaručuje skvelý exotický zážitok!
Zloženie
Kuracie mäso:
- 4 kuracie stehná bez kosti
- 25 ml tmavej sójovej omáčky
- 25 ml ľahkej sójovej omáčky
- 25 ml medu
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 15 ml sezamového oleja
Uhorková nakladaná zelenina:
- 1/2 uhorky, nakrájanej na tenké krúžky
- 10 ml sezamového oleja
- 50 ml ryžového octu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné)
Na servírovanie:
- Ryža
- Sezam
Príprava
- Kuracie stehná vložte do vákuového vrecka a pridajte ingrediencie na marinádu. Pre optimálnu chuť ich môžete nechať cez noc alebo ich môžete zostaviť až hodinu pred varením. Po uzavretí ponorte kura na 1 hodinu do vodného kúpeľa s teplotou 24 stupňov Celzia.
- Kým sa kuracie mäso varí, nakrájajte uhorku a vložte ju do vákuového vrecka s ostatnými ingredienciami. Vákuovo uzavrite , kým nebudete pripravení podávať.
- Ryžu na servírovanie pripravte 5 minút pred hotovým kuracím mäsom.
- Keď je kura hotové, vyberte stehná z vrecka. Tekutinu si nechajte vo vrecku.
- Stehná položte kožou nadol na rozohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom, aby boli chrumkavé. Stehná opečte zo všetkých strán dozlatista a potom ich nalejte do panvice. Duste na vysokom ohni niekoľko minút, kým nebudú lepkavé.
- Nakrájané stehno podávajte s ryžou, prelejte lahodnou lepkavou a sladkou omáčkou z panvice a pridajte nakladanú uhorku posypanú sezamovými semienkami.