Kuracie stehná s medovo-sójovou omáčkou, ryžou a japonskou uhorkovou nakladanou zeleninou

Mézes-szójás csirkecomb rizzsel és japán uborka savanyúsággal

Autor: sousvidehungary.hu

Kuracie stehná obaľované v sójovej omáčke sú klasickým jedlom Ďalekého východu. Pripravujú sa v nespočetných podobách, z ktorých najznámejšia je pravdepodobne teriyaki. Tentoraz však ponúkame inú, vzácnejšiu verziu, ktorá namiesto cukru používa med a namiesto ryžového vína cesnak. A samozrejme, kuracie stehná sú pripravované metódou sous-vide , čo zaručuje skvelý exotický zážitok!

Zloženie

Kuracie mäso:

  • 4 kuracie stehná bez kosti
  • 25 ml tmavej sójovej omáčky
  • 25 ml ľahkej sójovej omáčky
  • 25 ml medu
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 15 ml sezamového oleja

Uhorková nakladaná zelenina:

  • 1/2 uhorky, nakrájanej na tenké krúžky
  • 10 ml sezamového oleja
  • 50 ml ryžového octu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné)

Na servírovanie:

  • Ryža
  • Sezam

Príprava

  1. Kuracie stehná vložte do vákuového vrecka a pridajte ingrediencie na marinádu. Pre optimálnu chuť ich môžete nechať cez noc alebo ich môžete zostaviť až hodinu pred varením. Po uzavretí ponorte kura na 1 hodinu do vodného kúpeľa s teplotou 24 stupňov Celzia.

  2. Kým sa kuracie mäso varí, nakrájajte uhorku a vložte ju do vákuového vrecka s ostatnými ingredienciami. Vákuovo uzavrite , kým nebudete pripravení podávať.

  3. Ryžu na servírovanie pripravte 5 minút pred hotovým kuracím mäsom.

  4. Keď je kura hotové, vyberte stehná z vrecka. Tekutinu si nechajte vo vrecku.

  5. Stehná položte kožou nadol na rozohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom, aby boli chrumkavé. Stehná opečte zo všetkých strán dozlatista a potom ich nalejte do panvice. Duste na vysokom ohni niekoľko minút, kým nebudú lepkavé.

  6. Nakrájané stehno podávajte s ryžou, prelejte lahodnou lepkavou a sladkou omáčkou z panvice a pridajte nakladanú uhorku posypanú sezamovými semienkami.