Autor: sousvidehungary.hu
Bravčové rebrá patria v Maďarsku k najobľúbenejším druhom pečeného mäsa. Niet divu, že ich krehké a šťavnaté rebrá sú vždy hitom. Ale nie je nič také dobré na svete, aby sa to nedalo pripraviť ešte lepšie. Grilované rebrá metódou sous vide – z vlastnej skúsenosti môžeme povedať – o tom presvedčia aj ostrieľaných fanúšikov rebierok.
Zloženie
- 500 g bravčových rebier
- soľ
- cukor
- červená paprika
- 200 ml grilovacej omáčky
Príprava
- Predhrejte sous vide na 64 °C.
- V miske zmiešajte soľ, cukor a papriku podľa chuti a potom zmes vmasírujte do bravčových rebier.
- Pomocou vákuovacej baličky uzavrite ochutené rebrá vo vákuovom vrecku .
- Vložte vrecko do vodného kúpeľa a nechajte ho tam 48 hodín.
- Keď uplynie čas sous vide, vyberte rebrá z vrecka a osušte ich papierovou utierkou.
- Predhrejte rúru na 220⁰C.
- Rebrá potrite zhora a zdola barbecue omáčkou.
- Pečte 8 minút v rúre alebo pre autentickú údenú chuť opečte na grile s dreveným uhlím.