Dokonalé grilované bravčové rebierka metódou sous vide

A tökéletes Sous Vide sertésoldalas BBQ

Autor: sousvidehungary.hu

Bravčové rebrá patria v Maďarsku k najobľúbenejším druhom pečeného mäsa. Niet divu, že ich krehké a šťavnaté rebrá sú vždy hitom. Ale nie je nič také dobré na svete, aby sa to nedalo pripraviť ešte lepšie. Grilované rebrá metódou sous vide – z vlastnej skúsenosti môžeme povedať – o tom presvedčia aj ostrieľaných fanúšikov rebierok.

Zloženie

  • 500 g bravčových rebier
  • soľ
  • cukor
  • červená paprika
  • 200 ml grilovacej omáčky

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 64 °C.
  2. V miske zmiešajte soľ, cukor a papriku podľa chuti a potom zmes vmasírujte do bravčových rebier.
  3. Pomocou vákuovacej baličky uzavrite ochutené rebrá vo vákuovom vrecku .
  4. Vložte vrecko do vodného kúpeľa a nechajte ho tam 48 hodín.
  5. Keď uplynie čas sous vide, vyberte rebrá z vrecka a osušte ich papierovou utierkou.
  6. Predhrejte rúru na 220⁰C.
  7. Rebrá potrite zhora a zdola barbecue omáčkou.
  8. Pečte 8 minút v rúre alebo pre autentickú údenú chuť opečte na grile s dreveným uhlím.