Autor: sousvidehungary.hu
Brilantné chute jesene sú pripravené metódou sous vide Vďaka tomu je to ešte bohatšie. To isté sa deje aj s maslovou tekvicou, ktorá po osmažení v javorovom sirupe ukáže úplne novú tvár. Skutočná vegánska pochúťka. A ak to niekomu takto chutí viac, môže to ešte vylepšiť – s trochou nakrájanej, osmažené Caesar slaniny, pretože to bude božské v oboch prípadoch. Tak či onak, alebo v oboch prípadoch: stojí za to to vyskúšať.
Zloženie
- 1 maslová tekvica, ošúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 polievková lyžica javorového sirupu
- 1 ČL čerstvého tymianu, nasekaného
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- Soľ, korenie
- 2 polievkové lyžice opražených tekvicových semienok – na ozdobu
- Voliteľné: 1 polievková lyžica nasekanej slaniny
Príprava
- Nastavte vodný kúpeľ na 78 °C.
- Vložte všetky ingrediencie do vákuového vrecka , dobre pretrepte a potom vákuovo uzavrite .
- Restujte 45-60 minút (kým nezmäknú).
- Vyberte obsah vrecka a osušte ho papierovou utierkou, zvyšnú tekutinu vo vrecku si odložte na neskôr.
- Tekvicu skaramelizujte na rozpálenej panvici dozlatista, potom zalejte zvyšnou tekutinou a potrite ňou.
- Podávajte s opečenými semienkami. (Môžete pridať aj opečenú slaninu.)
Tip
- Pridajte čerstvé paradajky a feta syr. Výborne sa k tomu hodí!