Maslová tekvica restovaná v javorovom sirupe s opečenými semienkami

Juharszirupban szuvidált vajtök, pirított magvakkal

Autor: sousvidehungary.hu

Brilantné chute jesene sú pripravené metódou sous vide Vďaka tomu je to ešte bohatšie. To isté sa deje aj s maslovou tekvicou, ktorá po osmažení v javorovom sirupe ukáže úplne novú tvár. Skutočná vegánska pochúťka. A ak to niekomu takto chutí viac, môže to ešte vylepšiť – s trochou nakrájanej, osmažené Caesar slaniny, pretože to bude božské v oboch prípadoch. Tak či onak, alebo v oboch prípadoch: stojí za to to vyskúšať.

Zloženie

  • 1 maslová tekvica, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 1 ČL čerstvého tymianu, nasekaného
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • Soľ, korenie
  • 2 polievkové lyžice opražených tekvicových semienok – na ozdobu
  • Voliteľné: 1 polievková lyžica nasekanej slaniny

Príprava

  1. Nastavte vodný kúpeľ na 78 °C.
  2. Vložte všetky ingrediencie do vákuového vrecka , dobre pretrepte a potom vákuovo uzavrite .
  3. Restujte 45-60 minút (kým nezmäknú).
  4. Vyberte obsah vrecka a osušte ho papierovou utierkou, zvyšnú tekutinu vo vrecku si odložte na neskôr.
  5. Tekvicu skaramelizujte na rozpálenej panvici dozlatista, potom zalejte zvyšnou tekutinou a potrite ňou.
  6. Podávajte s opečenými semienkami. (Môžete pridať aj opečenú slaninu.)

Tip

  • Pridajte čerstvé paradajky a feta syr. Výborne sa k tomu hodí!