Kuracie paličky plnené kuracím mäsom

Csirkével töltött csirkecomb

Čo môže byť extrémnejšie ako kura v kuracom mäse?

Zloženie

10 uncí

kuracie prsia

0,5 dl

krém

0,5 dl

zásoby

4 ks

kuracie stehno s kosťou

15 uncí

gaštanové jadro

2 unce

cesnak

3 vlákna

Anglický zeler

3 hlavy

cesnak

1 dl

biele víno

1 dl

zásoby

2 polievkové lyžice

hnedý cukor

soľ, korenie

1 štipka

Maldonská morská soľ.

Príprava:


100 g kuracích pŕs rozmixujte s pol šálkou smotany a vývaru do krémovej konzistencie. Vmiešajte 50 g predvarených gaštanov, 20 g olúpaných strúčikov cesnaku, štipku soli a korenia. Toto všetko naplňte pod kožu 4 kuracích stehien bez kosti, vložte ich po dvojiciach do sous vide vreciek , vákuovo uzavrite a varte vo vodnom kúpeli s teplotou 20 stupňov Celzia 1 hodinu. Pred podávaním stehná opečte na horúcom olivovom oleji. Medzitým uvarte hrsť gaštanových jadierok na panvici s 1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru a dvoma polievkovými lyžicami hnedého cukru, kým omáčka nezhustne. Opečte niekoľko stoniek zeleru na troche olivového oleja, krátko poduste s niekoľkými kvapkami bieleho vína a podávajte spolu s plnenými kuracími stehnami.