Čo môže byť extrémnejšie ako kura v kuracom mäse?
Zloženie
10 uncí |
kuracie prsia |
0,5 dl |
krém |
0,5 dl |
zásoby |
4 ks |
kuracie stehno s kosťou |
15 uncí |
gaštanové jadro |
2 unce |
cesnak |
3 vlákna |
Anglický zeler |
3 hlavy |
cesnak |
1 dl |
biele víno |
1 dl |
zásoby |
2 polievkové lyžice |
hnedý cukor |
soľ, korenie |
|
1 štipka |
Príprava:
100 g kuracích pŕs rozmixujte s pol šálkou smotany a vývaru do krémovej konzistencie. Vmiešajte 50 g predvarených gaštanov, 20 g olúpaných strúčikov cesnaku, štipku soli a korenia. Toto všetko naplňte pod kožu 4 kuracích stehien bez kosti, vložte ich po dvojiciach do sous vide vreciek , vákuovo uzavrite a varte vo vodnom kúpeli s teplotou 20 stupňov Celzia 1 hodinu. Pred podávaním stehná opečte na horúcom olivovom oleji. Medzitým uvarte hrsť gaštanových jadierok na panvici s 1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru a dvoma polievkovými lyžicami hnedého cukru, kým omáčka nezhustne. Opečte niekoľko stoniek zeleru na troche olivového oleja, krátko poduste s niekoľkými kvapkami bieleho vína a podávajte spolu s plnenými kuracími stehnami.