Ryba opäť pláva! V teplej vodnej vani...
Zloženie
- 2 filety z lososa s hrúbkou 2,5 cm, bez kože a kostí.
- 2 čajové lyžičky (10 ml) kvalitného extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice (30 ml) čerstvého kôpru, nadrobno nasekaného
- 1 ½ čajovej lyžičky (7,5 ml) morskej soli Maldon.
- 2 lyžice (30 ml) čerstvej citrónovej šťavy
- 2 citrónové krúžky na ozdobu
Príprava:
- Naplňte vodou a predhrejte SousVide Supreme ™ na 52 °C.
- Lososa pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, pridajte kôpor a každý kus vložte do vrecka, potom zalejte citrónovou šťavou. Pri vákuovaní najskôr pripevnite vrecko k vákuovaču a potom ho potiahnite k okraju stola tak, aby viselo vertikálne.
- Vákuovo uzavrite a vložte na pol hodiny do chladničky.
- Vložte do vodného kúpeľa na 20 minút.
- Vyberte z vrecka a ihneď podávajte s trochou kôpru a plátkom citróna navrchu.