Losos s citrónom a kôprom

Citromos kapros lazac

Ryba opäť pláva! V teplej vodnej vani...

Zloženie

  • 2 filety z lososa s hrúbkou 2,5 cm, bez kože a kostí.
  • 2 čajové lyžičky (10 ml) kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice (30 ml) čerstvého kôpru, nadrobno nasekaného
  • 1 ½ čajovej lyžičky (7,5 ml) morskej soli Maldon.
  • 2 lyžice (30 ml) čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 citrónové krúžky na ozdobu

Príprava:

  1. Naplňte vodou a predhrejte SousVide Supreme ™ na 52 °C.

  2. Lososa pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, pridajte kôpor a každý kus vložte do vrecka, potom zalejte citrónovou šťavou. Pri vákuovaní najskôr pripevnite vrecko k vákuovaču a potom ho potiahnite k okraju stola tak, aby viselo vertikálne.

  3. Vákuovo uzavrite a vložte na pol hodiny do chladničky.

  4. Vložte do vodného kúpeľa na 20 minút.

  5. Vyberte z vrecka a ihneď podávajte s trochou kôpru a plátkom citróna navrchu.