
Vákuové balenie v podstate znásobuje trvanlivosť všetkých potravín. Vylúčením kyslíka si potraviny oveľa dlhšie zachovávajú svoju čerstvosť, farbu, chuť a textúru. A to platí pre potraviny skladované v chladničke, mrazničke a špajzi, ako aj pre ingrediencie a hotové jedlá.
Pozrime sa však na to všetko z pohľadu peňazí a času, ktoré sa dajú ušetriť vysávaním:
1. Môžeme nakupovať a skladovať väčšie množstvá
Vzhľadom na dnešné rastúce ceny potravín je dôležité vedieť, koľko „výhodnej“ alebo zľavnenej položky si môžete kúpiť a uskladniť. Ak si dokážete to, čo kúpite, dlhšie uskladniť a uchovať, môžete si toho kúpiť viac. To môže viesť k výrazným úsporám pre vašu rodinu.
2. Koniec s drahším mirelitem kupovaným v obchode
Keďže vákuovo balené potraviny sa dajú bezpečne skladovať oveľa dlhšie, nemusíme míňať peniaze na drahé, vopred balené, mrazené výrobky. Môžeme tak našim rodinám poskytovať čerstvé mäso, zeleninu a dokonca aj ovocie celé mesiace za oveľa nižšiu cenu.
3. Presné dávkovanie, žiadny odpad
Namiesto používania kupovaných porcií nám vákuové balenie umožňuje rozhodnúť sa, koľko potravín uskladníme podľa presných potrieb našej rodiny. Takto môžeme nakúpené potraviny využiť oveľa hospodárnejšie.
4. Môžeme použiť aj zvyšky
Ak ešte niečo zostane, môžeme to vákuovo uzavrieť a uskladniť, aby sme to mohli neskôr použiť a zjesť. Toto je ďalší spôsob, ako znížiť plytvanie potravinami a odpad.
5. Rýchle obedy a večere
Konečne môžeme variť vo väčších dávkach, pretože hotové jedlá môžeme vákuovo uzavrieť a uskladniť. Neskôr sa potom nemusíme unavení ponáhľať s prípravou večere po práci a rýchlo zohriať niečo, čo sme si pripravili mesiace vopred. A pohostenie nečakaných návštevníkov už nie je problémom.
6. Mäso a zelenina pripravené na varenie
Mäso a zeleninu vieme vákuovo uzavrieť a skladovať v pripravenom stave. Očistené, nakrájané, marinované alebo inak upravené, pripravené na použitie v kuchyni. A keď sú potrebné, tieto operácie už boli počas varenia ušetrené.
7. Predpripravené ingrediencie
To isté platí pre rôzne kuchynské základy a pomocné ingrediencie a ďalšie ingrediencie (napr. omáčky, šťavy, marinády, šťavy, koreniny atď.). Tieto si tiež môžeme vopred pripraviť a vákuovo uzavrieť vo väčších dávkach a pri varení s nimi nemusíme tráviť viac času, len ich v požadovanom množstve vyberieme z mrazničky a môžeme pokračovať ďalej.
Ak sa nad tým všetkým zamyslíme, je zrejmé, že kvalitný domáci vysávač je dlhodobá investícia, ktorá sa bohato vyplatí. A bezpečná vákuová fólia , ktorá k nemu patrí, nestojí takmer nič (cena fólie použitej na priemerne veľké vákuové balenie, povedzme 30x25 cm, sa pohybuje medzi 70 a 100 HUF).
Prezrite si náš internetový obchod a vyberte si vysávač, ktorý je pre vás ten pravý!