Bravčová panenka s kari omáčkou a mätovým jogurtom

Currys sertés szűzpecsenye mentás joghurt szósszal

Hovädzí steak je jedným z najobľúbenejších kusov bravčového mäsa a je tiež relatívne cenovo dostupný. Hoci existuje nespočetné množstvo tradičných spôsobov jeho prípravy , sous vide je ten, ktorý z neho vyťaží najviac. Stojí za to ho vyskúšať.

Príprava: 10 minút
Sous vide pri 58 °C: 2 hodiny

Zloženie:

• 2 steaky zo sviečkovice
• 2 lyžice zmesi korenia na kari
• 1 šálka bieleho jogurtu
• 2 PL čerstvej mäty, nadrobno nasekanej
• 2 polievkové lyžice medu
• 2-3 polievkové lyžice masla

Príprava


1. V miske zmiešajte jogurt s mätou a medom. Prikryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení na použitie.

2. Z panenky úplne odstráňte kožu.

3. Panny jemne potrite zmesou korenia! (Pozor, pretože všetko zostane vo vrecku)

4. Mäso vložte do vákuového vrecka a vákuovo ho uzavrite , potom ho vložte do sous vide zariadenia na 2 hodiny pri teplote 57 stupňov Celzia.

5. Na rozpálenej panvici opečte okolo nej maslo.

6. Nechajte odpočívať 5-10 minút, potom nakrájajte na plátky veľkosti prsta a posypte trochou morskej soli.