Hovädzí steak je jedným z najobľúbenejších kusov bravčového mäsa a je tiež relatívne cenovo dostupný. Hoci existuje nespočetné množstvo tradičných spôsobov jeho prípravy , sous vide je ten, ktorý z neho vyťaží najviac. Stojí za to ho vyskúšať.
Príprava: 10 minút
Sous vide pri 58 °C: 2 hodiny
Zloženie:
• 2 steaky zo sviečkovice
• 2 lyžice zmesi korenia na kari
• 1 šálka bieleho jogurtu
• 2 PL čerstvej mäty, nadrobno nasekanej
• 2 polievkové lyžice medu
• 2-3 polievkové lyžice masla
Príprava
1. V miske zmiešajte jogurt s mätou a medom. Prikryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení na použitie.
2. Z panenky úplne odstráňte kožu.
3. Panny jemne potrite zmesou korenia! (Pozor, pretože všetko zostane vo vrecku)
4. Mäso vložte do vákuového vrecka a vákuovo ho uzavrite , potom ho vložte do sous vide zariadenia na 2 hodiny pri teplote 57 stupňov Celzia.
5. Na rozpálenej panvici opečte okolo nej maslo.
6. Nechajte odpočívať 5-10 minút, potom nakrájajte na plátky veľkosti prsta a posypte trochou morskej soli.