Autor: sousvidehungary.hu
Mnohí z nás milujú brokolicu, je čerstvá, mäkká, keď treba, chrumkavá, keď treba, a je to veľmi zdravá zelenina. Niektorí ju jedia ako prílohu, iní ako hlavné jedlo a niektorí ako dekoráciu, pretože sa hodí do každej úlohy. Samozrejme, skvele sa hodí aj do sous vide . Na prvý pohľad sous vide brokolica sľubuje byť skvelou prílohou ku grilovaniu, ale treba s ňou zaobchádzať opatrne, pretože keď je hotová, môžete si ju za pár sekúnd pochutnať a potom zostanete bez prílohy. Preto sa oplatí trochu preceniť jej množstvo.
Zloženie
- 1 hlávka brokolice aj so stonkami, nakrájaná na plátky (pozri obrázok)
- Soľ
- 20 g masla
Príprava
- Predhrejte sous vide na 90 °C.
- Brokolicu okoreňte, potom ju vložte do vákuového vrecka s maslom a uzavrite.
- Restujte 10 minút.
- Keď je hotové, vyberte ho z vrecka, osušte papierovou utierkou a na horúcej panvici mu dajte trochu farby. Je pripravené na servírovanie.
- Tekvicu skaramelizujte na rozpálenej panvici dozlatista, potom zalejte zvyšnou tekutinou a potrite ňou.
- Podávajte s opečenými semienkami. (Môžete pridať aj opečenú slaninu.)
Tip
- Pridajte čerstvé paradajky a feta syr. Výborne sa k tomu hodí!