Najlepšia brokolica pripravená metódou sous vide

a-legjobb-sous-vide-brokkoli

Autor: sousvidehungary.hu

Mnohí z nás milujú brokolicu, je čerstvá, mäkká, keď treba, chrumkavá, keď treba, a je to veľmi zdravá zelenina. Niektorí ju jedia ako prílohu, iní ako hlavné jedlo a niektorí ako dekoráciu, pretože sa hodí do každej úlohy. Samozrejme, skvele sa hodí aj do sous vide . Na prvý pohľad sous vide brokolica sľubuje byť skvelou prílohou ku grilovaniu, ale treba s ňou zaobchádzať opatrne, pretože keď je hotová, môžete si ju za pár sekúnd pochutnať a potom zostanete bez prílohy. Preto sa oplatí trochu preceniť jej množstvo.

Zloženie

  • 1 hlávka brokolice aj so stonkami, nakrájaná na plátky (pozri obrázok)
  • Soľ
  • 20 g masla

Príprava

  1. Predhrejte sous vide na 90 °C.
  2. Brokolicu okoreňte, potom ju vložte do vákuového vrecka s maslom a uzavrite.
  3. Restujte 10 minút.
  4. Keď je hotové, vyberte ho z vrecka, osušte papierovou utierkou a na horúcej panvici mu dajte trochu farby. Je pripravené na servírovanie.
  5. Tekvicu skaramelizujte na rozpálenej panvici dozlatista, potom zalejte zvyšnou tekutinou a potrite ňou.
  6. Podávajte s opečenými semienkami. (Môžete pridať aj opečenú slaninu.)

Tip

  • Pridajte čerstvé paradajky a feta syr. Výborne sa k tomu hodí!