Landig: od poľovačky po profesionálnu kuchynskú technológiu
Svetoznáma spoločnosť Landig + Lava GmbH & Co. bola založená Manfredom Landigom v roku 1982 v nemeckom Bad Saulgau s cieľom zaoberať sa chladiacou technikou. Ako vášnivý poľovník začal pán Landig svoju kariéru v oblasti chladenia čerstvo ulovenej zveriny, čo bolo v mnohých ohľadoch vážnou technickou výzvou. Robustné a spoľahlivé chladiace boxy na zver od spoločnosti Landig si v Nemecku, ktoré má silnú poľovnícku kultúru, rýchlo urobili meno. Chladiace boxy na zver však boli pre Landig len prvým krokom. Spoločnosť sa naďalej rozširovala do oblasti profesionálneho spracovania mäsa a konzervácie potravín, najmä mäsových výrobkov. Najprv svojimi vysoko kvalitnými strojmi na spracovanie mäsa, potom vákuovými baliacimi produktmi La.Va a nakoniec boxami na zrenie mäsa Dry Ager preukázala svoj záväzok k prvotriednym potravinárskym výrobkom. Spoločnosť Landig je v súčasnosti prítomná vo viac ako 30 krajinách a ako líder na trhu vo viacerých kategóriách diktuje smer vývoja a technických štandardov svojimi produktmi svetovej triedy.